Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az adjukössze.hu oldalt, a nonprofit crowdfunding (közösségi adományozási) portált üzemeltető NIOK Alapítvány idén is csatlakozott a nemzetközi Giving Tuesday mozgalomhoz. Ezt az összefogást a Fekete Péntekre és a Kiber Hétfőre válaszul hívták életre: miután kivásároltuk magunkat, legyen egy nap, amikor az adományozásé a főszerep. A négy éve indult nemzetközi mozgalomhoz már több tízezer szervezet, vállalat és médium csatlakozott világszerte az adakozás népszerűsítése érdekében – itt az idő, hogy mi is egyre többen figyeljünk fel erre!

Az adjukössze.hu oldal két év alatt több mint 100 civil ügynek és projektnek segített összesen 45 millió adomány összegyűjtésében. A lelkes stáb köszönetképpen és további motivációként pedig utcai akciót szervezett, hogy a járókelők is megtapasztalhassák, mennyit színesít hétköznapjainkon, ha adhatunk. S bár szerencsére nem alakult ki a fekete pénteki jelenetekhez hasonló tömeghisztéria és egymást taposás, vásárlási kedvezmények nélkül is célba talált az adjukössze.hu akciója:

A járókelők között nagyon gyorsan gazdára talált több száz színes lufi pár, egy-egy kis üzenettel együtt: mivel adni menő, a kapott lufi párból egyet mindenki tovább is adott az első szembejövő szimpatikus embernek, s így nem csak a lufik terjedtek gyorsan a decemberi szürkeségben, hanem a mosoly és a jókedv is. A lufik pedig vidáman hirdették, hogy adni nem csak menő, hanem szexi, sőt cuki is. Ezek a szlogenjei az adományozást népszerűsítő kisfilmeknek, amelyek Kiss Gergely olimpikon, a Punnany Massif zenekar, valamint a jövő sztárjai, Vince és Barka kutya főszereplésével készültek, Szabó Simon színész-filmrendező irányítása alatt.

A videók itt tekinthetők meg: 

#adniszexi - Kiss Gergő: https://youtu.be/PRERP8Fq33g

#adnimenő – Punnany Massif: https://youtu.be/aHAtN-bRINw

#adnicuki – Vince és Barka kutya: https://youtu.be/XO4A4Cia-VA

Sajtókapcsolat: Kovács Barbara +36 30 914 8078

NIOK Alapítvány, 1122 Budapest, Maros u. 23. +36 1 315 3151 adjukossze@niok.hu Ÿ www.niok.hu