Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A könyvben 19 konkrét példa található, ebből 9 zöld szervezet. A tapasztalatok modell értékűek, példamutatóak más zöld szervezeteknek.
 
"Az 5 év alatt pályázati úton kiválsaztott összesen 20 szervezettel dolgoztunk együtt. Kb. fele kifejezetten a zöld mozgalomból jött, a másik fele azonban a civil társadalom más területeit is képviselte. Pl. kulturális, ifjúsági, cigány szervezetek is voltak az ÁSZ-program résztvevői között. A program legfontosabb tanulsága, hogy a hazai civil társadalomnak szüksége van szervezeti megerősítésre, szervezeti kapacitások, szervezeti ismeretek átadására és fejlesztésére. Hiszen nagyon sok esetben azt tapasztalhatjuk, hogy az állandó túlterheltség miatt arra nem kerítenek sort a szerveztek, hogy tervezzenek, értékeljék a tevékenységüket vagy egyáltalán egy kicsit önmagukról beszéljenek. Megpróbálják erősségeiket, gyengeségeiket felmérni. Ebből a szempontból az ÁSZ-program egyfajta szemléletet közvetített és emellett konkrét eszközökkel próbálta a szervezetfejlesztési folyamat során feltárt hiányosságokat is orvosolni."
/Móra Veronika - Kossuth Rádió, 2003.10.16/