A 2010-ben alapított és azóta folyamatosan bővülő, fejlődő Világszép Alapítvány küldetése, hogy elfogadó szeretetet és egyéni figyelmet adjon gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek; szeretnénk, ha megtapasztalhatnák: a világ számukra is szép és lehetőségekkel teli. Munkánk egyik alappillére az önkéntes mesemondás, melynek révén hétről hétre újabb és újabb varázslatos történetek juthatnak el gyermekvédelemben élő gyerekekhez, fiatalokhoz. Önkéntes mesemondóink az élőszóval mesélt meséken, a mécseseken és a meseolajon kívül magukkal viszik a gyermekotthonokba a nyitottságot, az értő figyelmet és persze sok-sok szeretetet is.

Örömmel várjuk jelentkezésedet mesemondó csapatunkba, ha elkötelezett vagy a gyermekvédelemben élő gyerekek ügye iránt; empatikusnak, elfogadónak és nyitottnak érzed magad; és szereted a világ legkülönbözőbb tájairól származó népmeséket. Az is nagyon fontos, hogy tudd vállalni: 2022. januárjától kezdődően legalább egy éven át havonta egy hétköznap estét a gyerekekkel, mesemondással töltesz az alapítványunkkal együttműködő budai gyermekotthonok valamelyikében.

A Világszép önkéntes munkát előzetes ismerkedés és alapos, sokrétű felkészítő képzés előzi meg, melynek elvégzése feltétele a mesemondóinkhoz való csatlakozásnak. Az idei, ősszel induló KÉPZÉS DÁTUMAI: OKTÓBER 2-3., NOVEMBER 6. és NOVEMBER 13. Önkéntes mesélő csapatunk munkáját csoportos és egyéni konzultációs lehetőségekkel, valamint lélekfrissítő, közösségépítő és szakmai jellegű programokkal is segítjük.

Ha te is szeretnél mesemondóként csatlakozni hozzánk, akkor legkésőbb 2021. JÚLIUS 31-ig juttasd el a jelentkezésedet (ÖNÉLETRAJZODAT és MOTIVÁCIÓS LEVELEDET) a pataki.melinda@vilagszepalapitvany.hu e-mail címre. A motivációs leveledben, kérjük, térj ki az alábbi kérdésekre is:

- Miért szeretnél gyermekvédelemben élő gyerekekkel foglalkozni?
- Milyen kapcsolatod van a mesékkel?
- Mit gondolsz, számodra milyen szépségei és nehézségei lehetnek az önkéntes mesélésnek?

Ha szeretnél többet megtudni a Világszép Alapítványról, az önkéntességről, vagy kérdésed van a jelentkezéssel kapcsolatban, látogass el web oldalunkra (www.vilagszepalapitvany.hu), vagy keresd Melindát a 70/673-9084-es telefonszámon!