Ha szeretnél csatlakozni az ország legújabb kisfesztiváljának csapatához, most megteheted! Fontos számunkra, hogy a FISSZ FESZT olyan fesztivál maradjon, ami az elérését minden évben egy jó ügy érdekébe állítja, és ebbe minél több embert aktívan bevonjon. Július 30. és augusztus 8. között ismét FISSZ FESZT a hazai zenei színtér legfrissebb és legizgalmasabb bandáival.

Fontos, hogy mielőtt jelentkezel, olvasd el az alábbi tudnivalókat!

Helyszín: Dunakeszi Szabadstrand

Időpont: 2021. július 30. - augusztus 8.

Jelentkezés e-mailben: onkentes@fisszfeszt.com

Jelentkezés határideje: 2021. július 25.

A jelentkezések sorrendjét is figyelembe vesszük, vagyis érdemes minél hamarabb jelentkezni.

A jelentkezők életkora: – 18 év felettiek jelentkezését várjuk.

 

FELADATKÖR ÉS BEOSZTÁS

– Törekszünk arra, hogy tehetségednek és kívánalmaidnak megfelelő pozícióban vállalhass feladatokat a FISSZ FESZT-en. A beosztás alakulását befolyásolja a jelentkezésed ideje, az adott területre jelentkezők száma, és az is, hogy az egyes területeken hány önkéntes segítségére van szükségünk.

SZAKMAI GYAKORLAT – REFERENCIA

– Ha olyan munkakörben dolgozol, ami a szakmai előre haladásodhoz referenciaként szolgálhat, tudunk szakmai gyakorlatról szóló igazolást adni a fesztiválon végzett munkádról.

ÉTKEZÉS

– Napi kétszeri étkezést biztosítunk neked, ha önkéntesként velünk dolgozol. Vegetáriánus vagy húsos étkezésről tudunk gondoskodni, egyéb étkezési szokásokat nem tudunk figyelembe venni.

NAPI TEVÉKENYSÉG ÖNKÉNTESKÉNT

– A nap önkéntes tevékenység pontos időtartama és napi eloszlása feladatkörtől függ, de minden önkéntesünk legalább napi 4-, és legfeljebb napi 6 órában látja el a rábízott feladatokat. 

ÖNKÉNTESTALÁLKOZÓK

– A fesztivált megelőző időszakban tartott önkéntes találkozó(ko)n a részvétel kötelező. Ez közös érdekünk, hiszen így tudjuk kialakítani azt a személyes kapcsolatot, ami segíti a közös munkát. A találkozók száma, időtartama és tartalma más és más lehet az egyes területeken.

A KÖZÖS MUNKA KERETEI

– Minden önkéntessel, így veled is szerződést kötünk a fesztivál előtt, amelyben megállapodunk a közös munka kereteiről.

EGÉSZSÉGÜGYI KISKÖNYV

– Az önkéntesektől lehetőség szerint egészségügyi kiskönyvet kérünk a fesztivál időtartamára, így azt érdemes időben megcsináltatnod.

ÉPÍTÉS ÉS BONTÁS

– Az építés és a bontás a fesztivált megelőző- és a fesztivált követő napokban jelent elfoglaltságot. Ebben az esetben a napi kétszeri étkezést az önkéntes munka ideje alatt biztosítjuk (tehát a fesztivál ideje alatt nem). Arra is van persze lehetőség, hogy az építés és a bontás mellett a fesztivál ideje alatt is vállalj feladatot, egy másik területen.

Feladatkörök:

Információs kisegítő

Az információs kisegítő egy olyan önkéntes, aki mindig mosolyog, könnyedén kommunikál idegen nyelveken, és minden kérdésre van egy jó válasza. Tisztában van vele, hogy ő közvetíti azt a jófejséget, és értékrendet, amin a fesztivál szervezői egész évben dolgoznak. Az információs kisegítő felkészült, kedves, nagy az állóképessége és a türelme. Nem csak az infópultokban, de számos olyan feladatkörben dolgozhat, ami ezeket a készségeket igényli.

Forgalomirányító

A legtöbb rendezvényünk törekszik arra, hogy minél kisebb legyen az autós forgalom a fesztivál területén, azonban ez sok szempontból nélkülözhetetlen. És itt jön képbe a forgalomirányító önkéntes, aki útbaigazít, járművet kísér egyik pontból a másikba, pacsizik a kamionokkal, és biztosítja a gördülékeny közlekedést mindenki számára.

Környezetvédelmi felelős

A zöld rendezvények a kedvenceink. Szelektív hulladékgyűjtés? Újrahasznosítás? Környezetbarát vendéglátás? A környezetvédelmi felelősök mindenhol ott vannak, ahol elkötelezett emberekre van szükség, akiknek fontos a bolygónk védelme. Idén talán Te leszel a szemétvisszaváltó pontokon az a személy, aki átveszi az összegyűjtött hulladékot, cserébe pedig jutalmat ad a fesztiválozóknak. Ne feledd, a környezetünk megóvása a mi felelősségünk!

Programhelyszín kisegítő

Az egyik legaktívabb munkakörre a programhelyszíneknél találsz. Legyen szó nappali programokról, a színpadmesterek munkájának, vagy akár az esti koncertekre érkező előadók tájékozódásának segítéséről, a programhelyszín kisegítő önkéntesre mindig lehet számítani! A feladat nagy felelősséggel jár, elkötelezettséget követel, de számtalan izgalmat és kihívást rejthet!

Adminisztrációs kisegítő

A fesztiválokról mindenkinek a terepmunka jut először eszébe, de mindez meg sem valósulhatna megfelelő irodai háttércsapat nélkül. Az adminisztrációs kisegítő szuperprecíz, nem ijed meg a táblázatoktól, és ráadásul még élvezi is a nyugodtabb munkakörülményeket.

Akciócsapat

Ha igazán mozgalmas feladatkört kell keresnünk, az egyértelműen az akciócsapat. Az akciócsapatos önkéntes a fesztiválok jolly jokere, a mindig tettrekész, energikus csapattag, aki a váratlan helyzetekben is higgadt marad és minden helyzetben bevethető.

Ügyelet

Minden önkéntesünknek előre meghatározott óraszámot kell teljesítenie egy fesztivál alatt. Előfordul, hogy a feladatköröd szerinti beosztás nem fedi le ezt az időkeretet, így a hiányzó órákat ügyeleti sávban kell eltöltened. Ilyenkor a fesztivál területén kell tartózkodnod munkára készen, és elérhetőnek kell lenned, hiszen az ügyeleti beosztásodban bármikor behívhatunk, pl. ha kiesik valaki.