CivilTech
Címke: kedvezmények
2015. november 09.
A civil szervezeteket az adózás terén az alábbi kedvezmények illetik meg (függetlenül attól, hogy közhasznú-e a szervezet vagy sem)
Mindennapi működtetés
2015. november 05.
2015. november 09.
Általában elmondható, hogy magánszemélyek számára juttatott minden kifizetés, juttatás személyi jövedelemadó köteles, a civil szervezeteket viszont ezen a téren, bizonyos esetekben kedvezmények illetik meg.
Adminisztrációs határidő
2017. január 02.
Társaságoknak, egyéni vállalkozóknak: adó illetve adóalap csökkentés kedvezményre való igazolás kiadása közhasznú jogosultság esetén.
2010. november 29.
2010. december 14.
Generációváltási-hullám előtt állnak Magyarországon a rendszerváltáskor alakított családi cégek, ám ahhoz hogy kétharmaduk ne roppanjon össze az átadási folyamat során, sürgős változásra van szükség a magyar jogrendszerben. A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület szerint a világszerte sikeresen működő magánalapítványi rendszer kialakítása komoly segítséget jelentene az érintett cégeknek.
2010. november 03.
A pályázat céljaJelen pályázat a civil társadalom erősítését a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja A pályázat célja a civil szervezetek számára személyi jövedelemadó felajánlásokat elősegítő alábbi közhasznú tevékenységek támogatása:bővebben...
2016. augusztus 16.
2010. október 29.
 A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996 évi CXXVI törvény 6 § (3) bekezdése alapján a civil kedvezményezetteknek a „09KOZ Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról” című közleményt tekintettel arra hogy a benyújtásra nyitva álló...

Címkék