Események
Esemény
72 óra kompromisszum nélkül
OKT
11


312

Esemény időpontja: 2018. október 11.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót három történelmi egyház Magyarországon október 11. és 14. között ‒ hangzott el a M1 aktuális csatornán hétfőn.

Böjte Csaba, a rendezvény fővédnöke a program kapcsán úgy fogalmazott, az önzetlenül vállalt, másokért végzett jó szeretetnél nagyobb, tisztább öröm nincsen. Ezt pedig mindenki önkéntesen tudja megtapasztalni ‒ tette hozzá.

A fővédnök azt mondta, jó lenne, ha az eseményen nemcsak a tizenévesek, hanem minden korosztály részt venne, valamint ha a kezdeményezés három nap helyett egész évben tartana.

A katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett országos önkéntes ifjúsági programban évről évre olyan közhasznú feladatokban vesznek részt a fiatalok, mint intézmények és játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, valamint kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

A kezdeményezés Németországból indult 2002-ben, Magyarországról először Szombathely és Győr csatlakozott 2006-ban a háromnapos összefogáshoz, 2007 óta azonban már országszerte szerveznek akciókat.

forrás: orientpress.hu
Törvénytár
2011. évi CLXXV. törvény
Törvénytár
2013. évi V. törvény (új Polgári Törvénykönyv)
Kiadvány
Tavaly a magyar lakosság harmada végzett aktívan önkéntes tevékenységet...
Kiadvány
Czike Klára és Bartal Anna Mária könyve új megközelítést, foglalkoztatáspolitikai szempontból is fontos megállapításokat tesz a hazai önkéntes tevékenységgel kapcsolatban.
Kiadvány
Címkék