Események
Esemény
Civilek Magyarországon és Közép-Európában
SZE
27


281

Esemény időpontja: 2018. szeptember 27.
Helyszín: Kazimir Bisztró, emeleti különterem (1075 Budapest, Kazinczy u. 34.)

Panelbeszélgetés kihívásokról és kilátásokról a 2010-es években. Megjelent Közép-Kelet-Európa és Eurázsia Civil Fenntarthatósági Indexének 2017-es kiadása, melyet az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala, a USAID minden évben helyi szakértőkkel és szervezetekkel együttműködésben készít.

A Magyarországról szóló fejezet összeállításában idén is az Ökotárs Alapítvány volt a USAID partnere.

A Közép-Kelet-Európa és Eurázsia Civil Fenntarthatósági Indexe a térség 24 országában több 20 éve vizsgálja a nonprofit, civil szervezetek fejlődését és előrehaladását. A legfrissebb kiadás a 2017-es év fejleményeit mutatja be, számba véve a civil szektor belső és külső környezetét illetve működésének sajátosságait a jogi környezet, a szervezeti kapacitás, a pénzügyi életképesség, az érdekérvényesítés, a szolgáltatásnyújtás, az infrastruktúra és a társadalmi elismertség szempontjából. A jelentés szakértői értékelésekre támaszkodva leírja és pontozással rangsorolja a civilek helyzetét külön-külön az egyes országokban és az egész térségre vonatkozóan egyaránt.

A 2017-ről szóló jelentés főbb megállapításait egy panelbeszélgetés keretében mutatja be az Ökotárs. A meghívott hozzászólók a jelen helyzetből kiindulva a közép-európai civil szervezetek XXI. századi szerepéről, lehetőségeiről és feladatairól fognak beszélgetni. A panel résztvevői:

Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista
Kollai István történész, közgazdász
Szurovecz Illés újságíró, Abcúg.hu

A jelentést bemutatja Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója.

Időpont:
2018. szeptember 27. (csütörtök) du. 17 óra

A rendezvény nyilvános, a belépés ingyenes!

További információ: Móra Veronika, move@okotars.hu


A rendezvényt az USA Nemzetközi Fejlesztési Hivatala támogatja, a Civil szervezetek fenntarthatósági indexe projekt keretében, az FHI 360 közreműködésével.„Mi speciális könyvelői tudást kínálunk a civileknek”

Hosszú évek óta jelentős többletmunkát és adminisztrációt ró a nonprofit szervezetekre a megváltozott „Civil törvény” és a helyzet a folyamatos változásoknak köszönhetően csak egyre összetettebb. Mégis akad olyan könyvelő iroda, mely elkötelezettséget és a szakmai tudást tekinti elsődlegesnek.


Törvénytár
2011. évi CLXXV. törvény
Törvénytár
2013. évi V. törvény (új Polgári Törvénykönyv)
Kiadvány
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által összeállított kiadvány a civil szervezetek számára kívánja megkönnyíteni azt a jogszabályi átállást, mely az egyesülési jogról, a köz ...
Törvénytár
350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet
Kiadvány
Címkék