Események
Esemény
Civilek Magyarországon és Közép-Európában
SZE
27


646

Esemény időpontja: 2018. szeptember 27.
Helyszín: Kazimir Bisztró, emeleti különterem (1075 Budapest, Kazinczy u. 34.)

Panelbeszélgetés kihívásokról és kilátásokról a 2010-es években. Megjelent Közép-Kelet-Európa és Eurázsia Civil Fenntarthatósági Indexének 2017-es kiadása, melyet az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala, a USAID minden évben helyi szakértőkkel és szervezetekkel együttműködésben készít.

A Magyarországról szóló fejezet összeállításában idén is az Ökotárs Alapítvány volt a USAID partnere.

A Közép-Kelet-Európa és Eurázsia Civil Fenntarthatósági Indexe a térség 24 országában több 20 éve vizsgálja a nonprofit, civil szervezetek fejlődését és előrehaladását. A legfrissebb kiadás a 2017-es év fejleményeit mutatja be, számba véve a civil szektor belső és külső környezetét illetve működésének sajátosságait a jogi környezet, a szervezeti kapacitás, a pénzügyi életképesség, az érdekérvényesítés, a szolgáltatásnyújtás, az infrastruktúra és a társadalmi elismertség szempontjából. A jelentés szakértői értékelésekre támaszkodva leírja és pontozással rangsorolja a civilek helyzetét külön-külön az egyes országokban és az egész térségre vonatkozóan egyaránt.

A 2017-ről szóló jelentés főbb megállapításait egy panelbeszélgetés keretében mutatja be az Ökotárs. A meghívott hozzászólók a jelen helyzetből kiindulva a közép-európai civil szervezetek XXI. századi szerepéről, lehetőségeiről és feladatairól fognak beszélgetni. A panel résztvevői:

Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista
Kollai István történész, közgazdász
Szurovecz Illés újságíró, Abcúg.hu

A jelentést bemutatja Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója.

Időpont:
2018. szeptember 27. (csütörtök) du. 17 óra

A rendezvény nyilvános, a belépés ingyenes!

További információ: Móra Veronika, move@okotars.hu


A rendezvényt az USA Nemzetközi Fejlesztési Hivatala támogatja, a Civil szervezetek fenntarthatósági indexe projekt keretében, az FHI 360 közreműködésével.
Törvénytár
2011. évi CLXXV. törvény
Törvénytár
2013. évi V. törvény (új Polgári Törvénykönyv)
Kiadvány
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által összeállított kiadvány a civil szervezetek számára kívánja megkönnyíteni azt a jogszabályi átállást, mely az egyesülési jogról, a köz ...
Törvénytár
350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet
Kiadvány
Címkék