Események
Esemény
Civilszervezetek a Sziget Fesztiválon
AUG
07


122

Esemény időpontja: 2019. agusztus 07.
Helyszín: Budaperstz, Óbudai-sziget

A Civil Sziget nagyon fontos színtere lett a civil szférán belüli találkozásnak, párbeszédnek, sőt a külföldi civil szervezetek jelenléte révén a nemzetközi tapasztalatcserének is.


kép forrása: szigetfestival.com

A Civil Sziget a fesztivál egyik legérdekesebb színfoltja. Története a Sziget első éveiben kezdődött, eleinte egy-két, később egy egész utcányi társadalmi szervezet érezte fontosnak, hogy jelen legyen a fesztiválon programjaival, szolgáltatásaival és közvetlen kapcsolatba kerüljön a fiatalokkal. Az utcából napjainkra már egy egész „sziget” nőtt ki. A Civil Sziget olyan találkozóhellyé vált, ahol a fiatalok az őket leginkább érdeklő témákban információt, szolgáltatást, segítséget kaphatnak, részt vállalhatnak a szervezetek munkájában. Nagyon fontos színtere lett a civil szférán belüli találkozásnak, párbeszédnek, sőt a külföldi civil szervezetek jelenléte révén a nemzetközi tapasztalatcserének is. A sok jelentkező miatt évek óta pályázatot írunk ki a Civil Szigeten való megjelenésre. A pályázatok elbírálásának egyik kritériuma, hogy a pályázók megvalósítandó programja illeszkedjen a Sziget által tavaly meghirdetett Love Revolution kampányhoz. Olyan eszméknek szeretnénk teret adni, és olyan ügyeket kívánunk támogatni, melyek előbbre viszik a világot, és jobb hellyé teszik a Földet.

Hiszünk abban, hogy közösen képesek vagyunk elérni, hogy háborúk és nukleáris fenyegetés helyett békében éljünk, hogy senkit se rekeszthessenek ki vagy sérthessenek meg a bőrszíne, vallása vagy nemi identitása miatt, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása a mindennapjaink részévé váljon, valamint, hogy származásától függetlenül mindenkit megillessenek az emberi jogok.

A civil szervezetek a Szigeten is a békéért, a fenntarthatóságért, a zöld bolygóért, az emberi jogokért küzdenek. Ismerd meg közelebbről a munkájukat, vegyél rész te is a Love Revolution-ban!

forrás, bővebben, résztvevő szervezetek listája : szigetfestival.com
Kiadvány
A kötet az első magyar nyelven megjelent közösségszervezéssel kapcsolatos szöveggyűjtemény
Kiadvány
Kiadvány
A kötet a címében jelzett két közvetlen cselekvési formát járja körül többek között Henry David Thoreau, Martin Luther King és Mohandas Karamchand Gandhi szövegeinek felhaszná ...
Kiadvány
Kiadvány
Címkék