Események
Esemény
Egyedül nem megy!
SZE
20


107

Esemény időpontja: 2019. szeptember 20.
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 16.
Helyszín: Magnet Közösségi Ház – Budapest, 1062 Andrássy út 98.

Konferencia hátrányos helyzetű fiatalok képzése, fejlesztése és munkaerő-piaci integrációja témakörben

Konferencia hátrányos helyzetű fiatalok képzése, fejlesztése és munkaerő-piaci integrációja témakörben

Az Autonómia Alapítvány által szervezett konferencián hazai és külföldi szakértők járják körül, mit tehetnek a szakképző intézetek, fejlesztő kezdeményezesek és munkaadóók közösen azért, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok mind a tanulmányaik során, mind a munkaerőpiacon sikeresebbé váljanak. Az eseményre szeptember 20-án a Budapesten, a Magnet Közösségi Házban kerül sor.

Miközben egyre jelentősebb a munkaerőhiány Magyarországon, számos fiatal már a középfokú oktatásból kiesik, olyan szakmát szerez, amiben később nem tud vagy akar dolgozni, illetve a friss munkavállalók jelentős része is hamar otthagyja munkahelyét. Miközben egyre több és képzettebb roma fiatal keres állást, és egyre több cég szeretne roma munkavállalókat alkalmazni, mégis ritkák a sikeres találkozások. A fenti kihívásokra keresnek választ az Autonómia Alapítvány Startvonal programja, illetve HRom programja, amelyek bemutatásán kívül több hazai és külföldi szakértő is megoszt olyan gyakorlatot az eseményen, amelyek a képzők, fejlesztők és munkaadók együttműködéseit, illetve a hátrányos helyzetű vagy  roma fiatalok helyzetbehozását segíthetik elő.

Előadások mellett a résztvevők saját maguk is megvitathatnak majd olyan valós eseteket a találkozón, amelyekkel mi illetve munkatársaink találkoztak a közelmúltban, és amelyek számos fontos szemponttal, tanulsággal szolgálhatnak a résztvevők számára – mondta Kelemen Ágnes programvezető.

Időpont: 2019. szeptember 20. 9:00-13:30

A konferencia magyar és angol nyelvű, tolmácsolást biztosítunk. A konferencián való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát legkésőbb szeptember 16-ig jelezze az online jelentkezési lap kitöltésével.
Törvénytár
2011. évi CLXXV. törvény
Törvénytár
2013. évi V. törvény (új Polgári Törvénykönyv)
Kiadvány
Kiadvány
Az Ifjúsági Munkások Szakmai Módszertani Egyesülete megjelentette az Ifjúsági munka fogalomtára című kiadványát.
Kiadvány
Címkék