Események
Esemény
Európai Fenntarthatósági Hét
MÁJ
30


482

Esemény időpontja: 2018. május 30.

Az Európai Fenntarthatósági Hetet május 30 és június 5 között az Európai Unió országaiban rendezik

Európai Fenntarthatósági HétElőször 2015-ben sikerült az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) támogatásával egy hetet a fenntarthatóságnak szentelni Európában és idehaza is. A kezdeményezés  folytatódott, és idén majd a következő években is szeretnénk folytatni és bővíteni is, hogy a fenntarthatóság minél szélesebb körű támogatottságot szerezhessen az uniós polgárok körében.

Az események koordinátora itthon a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT)

Biztatjuk a civil szervezeteket, intézményeket, rendezzenek ezen a héten fenntarthatósági programokat. A legapróbb civil (pl. baráti társaság) akció is jó lehet, ha kapcsolódik a fenntarthatósághoz és 2018. május 30-a és június 5-e között szervezik meg.

Idén az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai vannak a középpontban.
A z első napon egy magyar évfordulót is ünneplünk, május 30-án 23 éve, hogy az Országgyűlés elfogadta a Környezetvédelmi Törvényt (1995. évi LIII. tv)
Az utolsó nap (június 5-e) a Környezetvédelmi Világnap, amelyet a Stockholmi ENSZ konferencia javaslatára 1992 óta ünnepel az ENSZ.

Bővebb információ: http://www.nfft.hu/fenntarthato-fejlodesi-hetrol

Jelentkezzen résztvevőként az alábbi linken: http://www.nfft.hu/jelentkezesi-lapCímkék

Kiadvány
Kiadvány
Kiadvány
Kiadvány
Kiadvány
A zöld mozgalom 35 szereplőjével készített életút-interjúkból nemcsak az egyes emberek-és az általuk fémjelzett szervezetek- története, tevékenysége rajzolódik ki, de összeáll ...
Címkék