Képzések
Képzés
Felhívás civil szervezetek munkatársai számára Vizuális kommunikációs workshopon és téma fejlesztésen való részvételre
NOV
30


839

Esemény időpontja: 2018. november 30.
Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30.

A Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány az Új korszak, új kalandok elnevezésű projekt keretében 2018 őszén workshopot szervez civil szervezetek munkatársai számára.

A workshop célja, hogy a résztvevők vizuális tartalmak előállításához szükséges tudást és gyakorlatot szerezzenek, és ezzel segítsék szervezetük online kommunikációját. A projekt további célja, hogy a legerősebb történetek megfilmesítésre kerüljenek.

Kiknek szól?

 • civil szervezetek munkatársainak, akik úgy érzik, hogy kezükbe vennék a projektjük kommunikációját
 • akik hisznek a történetek erejében, van saját történetük és ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy ezt másokkal is megosszák
 • akik szeretnének vizuálisan is lenyomatot létrehozni a társadalom azon szeletéről, amiben dolgoznak
 • szívesen dolgoznának együtt filmesekkel
 • vállalják a 4 napos képzésen való teljes részvételt, és projektjük kiválasztása esetén a további munkát (teaser forgatás, pitching fórum)

Mit nyújtunk?

 • ingyenes audiovizuális és kommunikációs képzés
 • közös munka professzionális filmesekkel
 • saját történet alapján filmterv kidolgozása és fejlesztése, tézis videó készítése (a kiválasztásra kerülő projektek számára)
 • pitching fórumon való részvétel (akár kiválasztott projektként, akár hallgatóságként)
 • nemzetközi kapcsolatok
 • életre szóló élmény

A workshop ideje (2x2 nap):

- 2018. november 30 – december 1.

- 2018. december 7 – 8.

Költségek:

A workshopon a részvétel ingyenes, az ellátás biztosított.

Jelentkezés:

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, egy google form kitöltésével lehet:

https://goo.gl/forms/zpMoYiirPVfLkLvs2

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30-a éjfél.

A jelentkező szervezetek közül 15 szervezet képviselőjének lesz lehetősége bekerülni a képzésre. Az elbírálás személyes / Skype segítségével történő elbeszélgetésen történik.

Információ: Banai Katalin

Tel: +36 70 409 77 45; banai.katalin@palantirfilm.hu

Részletesebben:

A civil szervezetek digitális kompetenciájának növelése támogatja a hatékonyabb működést. A szervezet nagyobb láthatósága segíti a támogatók, drukkerek bevonódását, és mindezzel a szervezetek önfenntartási, illetve versenyképessége is növekszik.

Általános tapasztalat, hogy a civil szervezetek tevékenysége, elért eredményei kevés nyilvánosságot kapnak a médiában, miközben munkájuk során olyan alulról jövő kezdeményezések, új – a felmerülő igényekre építő ötletek, az esélyegyenlőséget segítő és a társadalom perifériára szorult tagjainak, bevándorlóknak, a környezettről tudatosan gondolkodóknak, fiataloknak szóló módszerek születnek, amelyek a társadalom működésében mutatkozó hibákat hivatottak kijavítani. Tevékenységük vizuális lenyomatai mások számára is példa értékűek lehetnek. A dokumentumfilmesek sokszor keresnek megfilmesíthető témákat. Itt az ideje megismerni egymást, láthatóvá tenni ezeket a történeteket.

A négynapos képzés során a civil szervezetek képviselői megtanulják, hogyan építsék fel kommunikációjukat saját, mindennapi munkájuk során gyűjtött történeteikre, tapasztalataikra alapozva. A résztvevők szakemberek segítségével, gyakorlati oktatás során sajátíthatják el a vizuális és szöveges történetmesélés és a filmforgatás technikáit, valamint a „pitching”, azaz saját ötletek közönség előtt történő, hatásos prezentálásának formáit.

A workshop során kidolgozott történeteket egy „ötlet vásár” keretében filmrendezőkkel ismertetjük meg abból a célból, hogy a terepről hozott történetek kreatív megfogalmazást kaphassanak. A projekt két filmterv fejlesztését és „teaser”, vagyis tézis videó elkészítését támogatja, amelyeket a wokshop kiválasztott résztvevői és a bevont filmrendezők közösen valósítanak meg.

2019 májusában, a projekt zárásaként a 4 országból összesen 8 db kidolgozott projektet nemzetközi szponzorok előtt egy pitching fórumon mutatjuk be.

Az Új korszak, új kalandok – digitális versenyképesség és együttműködés a V4-es országokban  program a Visegrad Fund támogatásával, a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány (Magyarország) valósítja meg a Foundation for the Cultural Exchange toTU toTAM (Lengyelország), az Institute of International Relations Prague (Csehország), a Cukru production (Szlovákia) és a Bronco (Szlovákia) együttműködésében.

A Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány célja a kultúrák közti párbeszéd elősegítése dokumentumfilmek segítségével. Projektjeink a társadalmi tudatosság növelését, a véleményformálás szükségességét és felelősségét népszerűsítik a dokumentumfilm segítségével. A workshop tematikáját a Női sokszínűség képei című projektünk (http://palantirfilm.hu/noi-sokszinuseg-kepei-kepzes/) megvalósítása során dolgoztuk ki és az Erste Bank és a Simpact SEEDS társadalmi vállalkozás fejlesztő képzésén fejlesztettük tovább.
Törvénytár
2011. évi CLXXV. törvény
Törvénytár
2013. évi V. törvény (új Polgári Törvénykönyv)
Kiadvány
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által összeállított kiadvány a civil szervezetek számára kívánja megkönnyíteni azt a jogszabályi átállást, mely az egyesülési jogról, a köz ...
Törvénytár
350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet
Kiadvány
Címkék