CivilTech
Események
Esemény
Hagyományteremtő Szülők Ünnepe rendezvény június első vasárnapján
JÚN
05


823

Esemény időpontja: 2016. június 05.

Június 1-én negyedszer ünneplik a világon a Szülők Nemzetközi Napját, amelyet idén első alkalommal tartanak meg Magyarországon is, hogy elismerjék a szülők mindennapi áldozatos munkáját.

A résztvevő szervezetek ezen a napon margarétával köszöntik a szülőket, a hétvégén pedig - hagyományteremtő szándékkal – a Szülők Ünnepén családi programokkal, ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokkal valamint szülőtámogató tanácsadással köszöntik a családjaikról, gyerekeikről gondoskodó apákat és anyákat.

A kezdeményező Szülők Háza Alapítvány valamint az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és további öt családsegítő szervezet – a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Lépjünk, hogy léphessenek fogyatékkal élő családokat segítő alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Alapítvány, az Ágota Alapítvány és az Ágacska Alapítvány az Örökbefogadó Családokért – közreműködésével Magyarországon első alkalommal rendezi meg a Szülők Ünnepét, ahol ingyenes családi és gyerekprogramokkal, koncerttel, tanácsadással és élményajándékokkal köszöntik a meghívott szülőket. A rendezvény egyik célja, hogy hagyományt teremtsen a szülők köszöntésében és felhívja a figyelmet az anyák és apák nem látványos, mégis sokszor embert próbáló munkájára, amelyet nap mint nap végeznek a gyerekeikért és a családjukért.

A rendezvényen köszöntőt mond Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, valamint Hoffmann Tamás, a rendezvénynek helyt adó kerület, Újbuda polgármestere.

A rendezvény időpontja: 2016. június 5. (vasárnap) 10-14 óra
A rendezvény helyszíne: Kopaszi-gát (Pelikán Rendezvényterem)

A rendezvény fővédnöke: dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója

Az esemény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kezdeményezéshez több vállalat és szervezet (pl.: Vodafone Magyarország, Magyar Vízilabda Szövetség, Zwack Unicum, Bringohintó, Eleven Park, Képmás Magazin, Glamour Magazin) valamint magánszemély is csatlakozott, akik ajándékokkal kedveskednek ezen a napon a családoknak.

 
Címkék