Események
Esemény
Ismét bemutatkoznak a civilek Miskolcon
MÁJ
19


336

Esemény időpontja: 2018. május 19.

Idén harmadik alkalommal szervezi meg Miskolc önkormányzata és az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum a „Civil Napot”.

A Miskolc Város ünnepéhez kapcsolódó esemény a megszokott helyszínen, az Erzsébet téren várja az érdeklődőket. A Miskolcon tevékenykedő civil szervezetek, közösségek 2018. május 19-én, szombaton délután 2 - 6 óra között színpadi produkciókkal, standokkal várják a látogatókat.

Miskolcon több, mint ezer civil szervezet működik, a szervezetek között méretüket, céljaikat, tevékenységüket tekintve jelentős különbségek vannak. Közös vonásuk azonban, hogy annak mértékében tudnak sikeressé válni, amennyire képesek bizalmat építeni az őket befogadó szűkebb és tágabb közösségben. A rendezvényen megjelenő résztvevő szervezeteknek lehetőségük lesz városi szinten, közösen megmutatni magukat. Ugyanakkor egymás és a lakosság visszajelzéseiből lendületet is kapnak a munkájukhoz.

A rendezvényen közel hatvan civil szervezet, közösség jelenik meg. A rendezvény látogatói, ha nem is teljes, de átfogó képet kapnak arról a munkáról, amit a szervezetek a Miskolc, illetve a Miskolcon élők javára végeznek. A kavalkád, amelyet ez a civil ünnep kínál, így egyszerre kínál kikapcsolódási, tájékozódási lehetőséget, vagy konkrét segítséget a résztvevőknek. A III. Civil Nap fővédnöke Kiss János alpolgármester.

forrás: minap.hu
Törvénytár
2011. évi CLXXV. törvény
Törvénytár
2013. évi V. törvény (új Polgári Törvénykönyv)
Kiadvány
Kiadvány
Kiadvány
A proHáló hálózat nonprofit szervezetek hálózata, amelynek tagjai – regionális, megyei, kistérségi és települési hatókörben – szolgáltató, koordináló és fejlesztő feladatokat ...
Címkék