Képzések
Képzés
Képzés az idősek látogatásában részt vevő önkéntesek számára
JAN
26


319

Esemény időpontja: 2018. január 26.
Jelentkezési határidő: 2018. január 19.

Az Önkéntes Központ Alapítvány a 32 órás képzés keretében az önkénteseket az önkéntességgel és az idős emberek látogatásával kapcsolatos alapvető feladatokra, tudnivalókra készíti fel.

Az Önkéntes Központ Alapítvány Idősek Barátai programja képzést szervez az idősek látogatásában részt vevő önkéntesek számára. A program célkitűzéseiről itt tájékozódhat.

A 32 órás képzés keretében önkénteseinket az önkéntességgel és az idős emberek látogatásával kapcsolatos alapvető feladatokra, tudnivalókra készítjük fel. A képzés oklevél kiadásával zárul.

A képzés fő témái:

  • Az önkéntességről általában
  • Kommunikációs ismeretek
  • Empátialabor
  • A segítségnyújtás alapjai és típusai
  • Fizikai gondozás
  • Szellemi és mentális állapotok
  • Etikai szabályok

A képzésben való részvétel előfeltétele: az Idősek Barátai Program által szervezett személyes találkozón és beszélgetésen való részvétel, a program szakértőinek ajánlása. A személyes beszélgetésre a jelentkezést követő napokban, a jelentkezővel egyeztetett időpontban kerül sor.

A 32 órás képzés egységet alkot, így a oklevél megszerzésének feltétele a képzés egészén való részvétel. Indokolt esetben a megengedett hiányzás: 20%.

A képzés első blokkjának időpontja: 2018. január 26-27, 9.00-16.15, helyszíne: Budapest (szervezés alatt). A második blokk időpontja: 2018. február 23-24.

Az önkéntesek, amennyiben ezt igénylik, és a program szakemberei jóváhagyják, már a képzés ideje alatt elkezdhetik látogató tevékenységüket.

A képzésre való jelentkezés határideje: 2017. január 19.

Jelentkezni és érdeklődni az idosekbaratai@onkentes.hu email címen, valamint a 70-433-8648-as telefonszámon, Farkas Gabriellánál lehet.
Segítenék
Ha van olyan társadalmi ügy, ami szívünknek kedves, és szeretnénk új tapasztalatokat szerezni, tudásunkat a jó ügy érdekében kamatoztatni, akkor ennek egy kézenfekvő és gyakor ...
Foglalkoztatás
Foglalkoztatás
Foglalkoztatás
Foglalkoztatás
Címkék