Események
Esemény
'Európa a polgárokért - a polgárok Európáért': konferencia a Polgárok Európai Éve alkalmából
OKT
16


828

Esemény időpontja: 2013. október 16.

A Tempus Közalapítvány konferenciája október 16-án.

Hogyan éljük meg az európaiságunkat? Mit jelent az Európai Unió polgárának lenni a mindennapokban? Jogokat? Lehetőségeket? Közös történelmi és kulturális gyökereket? A demokrácia gyakorlását? A konferencián, amely a Polgárok Európai Évének egyik kiemelt eseménye, ezekre a kérdésekre keresünk választ az Európa a polgárokért projektek tapasztalatainak megosztásával.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja a polgárok részvételének biztosítása Európa alakításában, az európai identitás erősítése, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítése.

A program elsősorban önkormányzatok és nonprofit és civil szervezetek számára nyújt támogatást olyan nemzetközi együttműködések megvalósításához, melyek lehetőséget teremtenek a különböző országokban, különböző körülmények között élő emberek számára a találkozásra, az őket érintő európai uniós kérdések megvitatására, tapasztalatcserére. A legfontosabb témák között szerepelnek az Unió értékei, a részvétel és a demokrácia, az interkulturális párbeszéd, az európai jólét (munka, társadalmi kohézió és fenntarthatóság), valamint az EU politikák hatása a társadalomra.

Magyarország a program legaktívabb országai közé tartozik, évente mintegy 70 magyar koordinálású projekt nyer támogatást.

A konferencia célja, hogy a széles közönség számára is bemutassuk a projektekben zajló munkát, megosztva a mások számára is értékes eredményeket és tapasztalatokat. A jó példák megismerését, adaptálását gyakorlatias szemléletű beszélgetések, műhelymunkák segítik, ahol számítunk a közönség hozzászólásaira, aktív részvételére.

Tervezett témák:

  • európai identitás és európai értékek
  • az aktív részvétel formái
  • szolidaritás és esélyegyenlőség
  • generációk közötti együttműködés
  • vidékfejlesztés, fenntartható életforma, megújuló energiaforrások

A rendezvény a Polgárok Európai Évének kiemelt eseménye.

A konferenciára várjuk önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási intézmények, önkéntességgel foglalkozó szervezetek képviselőit, az európai uniós kérdések iránt érdeklődő aktív polgárokat.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges. A regisztrációt augusztus második felében nyitjuk meg a Tempus Közalapítvány honlapján.

További, folyamatosan frissülő részletek és előjelentkezés: http://www.tpf.hu/pages/eventlist/index.php?page_id=754

forrás: tpf.hu
Foglalkoztatás
Nonprofit szervezet
Ha tisztáztuk, mi a célunk, könnyedén eldöntető, hogy terveinknek melyik szervezeti forma felel meg. Alapítvány, egyesület vagy valami más?
Közhasznúság
Nonprofit szervezet
Az alapítvány és egyesület akkor szűnik meg, ha a bíróság a nyilvántartásból törli. A törlést valamilyen eljárás előzi meg, a bíróság hivatalból, magától semmilyen indok alapj ...
Mindennapi működtetés
Címkék