Képzések
Képzés
Globális Generáció projekt 2012
MÁR
14


980

Esemény időpontja: 2012. március 14.
Jelentkezési határidő: 2012. február 29.

Globális képzés indul az 50+ korosztálynak

A Globális generáció – globális nevelés projekt tapasztalt felnőttek részére címmel a BOCS Alapítvány az 50+ korosztálynak hirdet programot.
A projekt címe is mutatja, hogy elsősorban a tapasztalt korosztályt (50-70 évesek) célozza meg, mely újdonságot jelent a hazai globális nevelés területén. A projekt 2010 januárjában indult, megvalósítása során az 50 év felettiek tudására, tapasztalatára és részvételére építve szervezünk képzéseket, műhelymunkát, segítve az aktív időskor megélését. A résztvevők az elsajátított tudással képesek lesznek felkészülni a globalizáció kihívásaira.

A műhelymunkák célja a társadalmi tudatosság növelése az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljainak (MDG), azaz a szegény országok segítésének és a globális problémák megoldásának érdekében, mert ez alapvető része a magyar lakosság felkészülésének és megfelelő válaszának a globalizáció kihívásaira.

A résztvevők információt kapnak az MDG-kről és a globális környezetről, amelynek ők is szerves részei. A résztvevők között új kapcsolatok születnek a különböző kultúrákból érkezők tapasztalatai és a közös élmények következményeként. A projekt során megszerzett tudás, tapasztalat és a közös élmények megerősítik a célcsoportot abban, hogy aktív résztvevői legyenek a fejlesztési politikát érintő tevékenységeknek.

Az elmúlt két év során több mint száz, 50 év feletti tapasztalt felnőtt vett részt a képzéssorozaton. 2012-ben is egy 5 alkalomból álló műhelymunka-sorozattal készül az alapítvány, melyre új résztvevők jelentkezését várja. Az első műhelymunka helyszíne és időpontja: Székesfehérvár, 2012. március 14-18. Jelentkezni a kitöltött jelentkezési lappal lehet. A további műhelymunkák időpontjairól és helyszíneiről a projekt honlapján (http://www.global-generation.org/ug/) tájékozódhatnak az érdeklődők az év során.
Címkék