Civil kalendárium
2017. Szeptember

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

2017-ben is érvényes az a szabály, hogy minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1701, a 2017. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

SZE
19
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című (TOP-6.1.4-16 kódszámú) felhívás.
SZE
19
Pályázat
Programozás és digitalizálás gyermekek és fiatalok számára Európában - ez a Meet and Code programsorozat központi témája.
SZE
20
Adminisztrációs határidő
SZE
20
Adminisztrációs határidő
SZE
20
Második Stratégiai projektjavaslatokra vonatkozó pályázati felhívás az Interreg V-A Románia-Magyarország program keretén belül
SZE
20
A PIPA Alapítvány 2017 őszén life coach képzést indít szociális munkások részére
SZE
20
A Testület tagjai „Etikus Adománygyűjtő Szervezet” logót használhatnak, mellyel erősíthetik meglévő és potenciális támogatóik bizalmát.
SZE
20
A Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) és az Átfogó Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (CETA) egyezménnyel kapcsolatban élénk vita folyt az elmúlt években mind az európai szinten, mind hazánkban. A legvitatottabb kérdések közé tartoznak a befektetők és államok közötti vitarendezési eljárások.
SZE
21
A Budapesti Civil Információs Centrum képzése szeptember 21-én
SZE
22
Pályázatot hirdet az Erasmus+ virtuális cserekapcsolatok kezdeményezés végrehajtására az EACEA.
SZE
25
Vállalati adományozókat, piaci együttműködéseket, önkormányzati partnerséget keres civil szervezete számára?
SZE
26
Műhelybeszélgetés az ÖKA szervezésében szeptember 26-án
SZE
27
A Menedék Egyesület sok éves szakmai tapasztalatát és tudását felhasználva kidolgozott egy egyedülálló továbbképzési tematikát, amely átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt migrációs témában.
SZE
27
Disszeminációs tréning Erasmus+ projektmegvalósítóknak
SZE
28
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című (EFOP-2.2.18-17 kódszámú) felhívás.
SZE
28
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” című (GINOP-3.3.3-17 kódszámú) felhívás.
SZE
28
Képzés
A Budapesti Civil Információs Centrum CSR képzése szeptember 28-án
SZE
28
A Flow Alapítvány „NonProfitok Flow-ban” elnevezésű pályázatot hirdet nonprofit szervezetek számára, fejlesztési szolgáltatások igénybe vételére. Célunk támogatni, változásaikban segíteni azon szervezeteket, melyek tevékenységükkel nagy társadalmi hatást fejtenek ki.
SZE
28
A MagNet Magyar Közösségi Banknál 2018-ban is, immáron 9. alkalommal dönthetnek ügyfeleink a rájuk eső nyereség 10 %-áról közhasznú nonprofit szervezetek és gazdasági társaságok projektjeinek javára a Közösségi Adományozás Program (KAP) keretében. A KAP 2018 jelentkezési időszaka tervezetten 2017. szeptember 25-én kezdődik és szokásosan egy hónapig tart, melynek pályázati kiírása és adatlapja hamarosan elérhető lesz.
SZE
29
Pályázat
Felhívás a krízishelyzetek megelőzését és kezelését végző szervezetek kapacitás- és szolgáltatásbővítésének megvalósítására, valamint a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés elősegítésére
SZE
29
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Végtelen lehetőség - Kísérleti program a leginkább elmaradott járások területi felzárkózása érdekében” című (EFOP-1.5.1-17 kódszámú) felhívás.
SZE
29
Az EGRI NORMA ALAPÍTVÁNY és Heves Megyei Civil Információs Centrum tisztelettel meghívja a Cégkapu regisztrációval kapcsolatos Partnerségi Információs Napjára
SZE
30
SZE
30
Adminisztrációs határidő
SZE
30
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című (TOP-6.6.2-16 kódszámú) felhívás.
SZE
30
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” című (TOP-5.2.1-16 kódszámú) felhívás.
SZE
30
Túl sok az erőszak ön körül, túl nagy az egyenlőtlenség, túl magas az iskolázatlanság és a szegénység és nem tudja mit tegyen ellene? Gondolt valaha a világ jobbá tételére? Ha kétszer is igennel válaszolt kérdéseinkre, csatlakozzon a programunkhoz.
SZE
30
1,8 millió ember már „kritikus tömeg”?
SZE
30
Az idén 15 éves Önkéntes Központ Alapítvány 9. alkalommal hirdet pályázatot a hazai önkéntességet elismerő díjak elnyeréséért.
SZE
12
A Tempus Közalapítvány információs napot tart az Erasmus+ program pályázati lehetőségeiről az IFJÚSÁGI területen.
SZE
15
Adminisztrációs határidő
SZE
15
Szeptember 15-17-én lesz a Te-Szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért akció - mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
SZE
16
Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet

Forrásszervezés
Igen, 2015-től az adózó a rendelkező nyilatkozaton rendelkezhet úgy, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezett szervezettel közöljék. /1996 ...
Kiadvány
A nonprofit szervezetek 2015-ös adatait tartalmazó statisztikai adattár áttekintést ad a szektor szerkezetéről, méretéről, gazdálkodásáról, a humán-erőforrásának összetételérő ...
Mindennapi működtetés
Az egyesületek, alapítványok (civil szervezetek), köztestületek, közalapítványok (mind együtt: nonprofit szervezetek) alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályoka ...
Forrásszervezés
A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, külön törvényben meghatározott módon és feltételekkel minden adófizetőnek minden évben lehetősége van arra, hogy az összevont ...
Forrásszervezés
Ha 1%-ot akar gyűjteni, akkor előre kell igazolni a jogosultságot.
Címkék