Civil kalendárium
2017. Április

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

2017-ben is érvényes az a szabály, hogy minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1701, a 2017. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

ÁPR
30
Pályázat
A Magyar Telekom 2008-ban megalapította a DELFIN Díjat, melyet évente ítél oda különböző kategóriákban. A Díjat 2013-tól már nemcsak saját beszállítói között hirdeti meg, hanem minden Magyarországon tevékenykedő vállalkozás és szervezet pályázhat az elismerésre
ÁPR
30
Az elismerésre és a logó használatára bármely nyílt munkaerőpiaci munkáltató jelentkezhet, az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt.
ÁPR
30
A közélet integritása és a kormányzati partikularizmus visszaszorítása érdekében az Open Society Initiative for Europe (OSIFE) pályázati felhívást tesz közzé három célországban (Románia, Bulgária, Magyarország).
ÁPR
30
A Let’s Colour Településszépítő Egyesület, a 2011. óta minden évben megszervezett magyarországi Let’s Colour Projekt folytatásaként 2017-ben ismét kiírja közösségi pályázatát.
ÁPR
03
A HAT Alapítvány és szakmai partnerei, a Magyar Adományozói Fórum és a Magyar Public Relations Szövetség tisztelettel meghívják a Mentés Másként! – Első Közösségi Felelősségvállalási konferencia és az Együttműködés Másként Közösségi kiállítás és expo rendezvényre.
ÁPR
04
A Tempus Közalapítvány információs napot tart az Erasmus+ program pályázati lehetőségeiről az IFJÚSÁGI területen, elsősorban új pályázóknak.
ÁPR
05
We are pleased to invite you to the international conference Civic Actors in Conflict III.: Value Based Conflicts and Violence.
ÁPR
05
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs nap sorozatot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-1.1.3-17 számú – Nő az esély – foglalkoztatás című felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
05
Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tájékoztató napot szervez a Nemzeti Tehetség Program nyílt pályázati kiírásai kapcsán. Tájékoztató napunkon megismerhetik a sikeres pályázatkészítéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és a pályázattal kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az EMET munkatársainak.
ÁPR
06
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-3.3.4-17 – „A népmese anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése az informális és non-formális tanulásban” című felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
10
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-3.2.3-17– „Digitális környezet a köznevelésben” című felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
11
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napokat szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-3.1.9-16 – Iskolapad Újratöltve – Második esély programok támogatása című felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
11
Az elmúlt években több állam és civil szervezet kezdeményezésére az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa egy kormányközi munkacsoportot hozott létre, amely célja megvizsgálni, hogy szükséges-e egy, a vállalatok tevékenységei szabályozásáról szóló kötelező érvényű ENSZ egyezmény létrehozása.
ÁPR
12
Esemény
A Civilizáció civil csoport most szerdán, április 12-én 17:30-ra egy békés és erőszakmentes eseményt szervez a Hősök terére, ahol egy látványos élő képpel állunk ki a civilek és a gondolat szabadsága mellett.
ÁPR
13
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-2.2.18-17 – „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
18
Várunk, hogy tarts velünk, hogy együtt dolgozzuk fel az A jó civil vezető témát a Civil Reggeli Programsorozat ötödik alkalmán, április 18-án kedden 8:00-kor.
ÁPR
20
Adminisztrációs határidő
ÁPR
20
Adminisztrációs határidő
ÁPR
20
Adminisztrációs határidő
ÁPR
20
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napokat szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-3.7.3-16 - Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása című felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
20
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-1.3.9-17 – Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása című felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
20
Adminisztrációs határidő
ÁPR
21
Rendezvény főleg gyermekvédelemben dolgozó, hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó szakembereknek, vagy inspirálódni vágyó tanároknak, trénereknek és tanulni vágyóknak.
ÁPR
24
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napokat szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-3.3.5-17 számú Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása című felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
25
Szabadulj ki a mindennapokból és kapcsolódj a Civil Szalon harmadik alkalmán, április 25-én 18:00-kor!
ÁPR
26
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága információs napot szervez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-3.3.7-17. számú, - Informális és nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a köznevelési intézményekben - című pályázati felhíváshoz kapcsolódóan.
ÁPR
26
Örömmel hívunk az április 26-ai „HAJRÁ 1%! Tájékoztató civil szervezeteknek” eseményre, amit a Magyar Fundraising Akadémia és a NAV szerveznek.
ÁPR
27
Civil nyitott napot tart a Budapest Környéki Törvényszék 2017. április 27-én 9.00 órai kezdettel, amelyre várják a civil szervezeteket, ügyvédeket, a téma iránt érdeklődőket.
ÁPR
28
A Katalizátor Műhelybeszélgetésen a MAF Társadalmi Befektetések Díj 2016-ban díjazott programjai kerülnek bemutatásra azzal a céllal, hogy az előadó vállalatok jó példákkal szolgálhassanak és megoszthassák tapasztalataikat a résztvevőkkel.
ÁPR
28
A Nemzeti Ifjúsági Tanács idén tavasszal Regionális Ifjúsági Találkozókat szervez, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Forrásszervezés
Igen, 2015-től az adózó a rendelkező nyilatkozaton rendelkezhet úgy, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezett szervezettel közöljék. /1996 ...
Forrásszervezés
A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, külön törvényben meghatározott módon és feltételekkel minden adófizetőnek minden évben lehetősége van arra, hogy az összevont ...
Forrásszervezés
Ha 1%-ot akar gyűjteni, akkor előre kell igazolni a jogosultságot.
Kiadvány
A kérdőív évről évre a szervezetek valamilyen szempontból kiemelt körét érintő melléklettel egészül ki, ezek egyike azokra a nonprofit szervezetekre terjed ki, amelyek támogat ...
Kiadvány
A kötet az első magyar nyelven megjelent közösségszervezéssel kapcsolatos szöveggyűjtemény
Címkék