CivilTech
Civil kalendárium
2017. Szeptember

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

2018-ban is érvényes az a szabály, hogy minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1801, a 2018. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

SZE
12
A Tempus Közalapítvány információs napot tart az Erasmus+ program pályázati lehetőségeiről az IFJÚSÁGI területen.
SZE
15
Szeptember 15-17-én lesz a Te-Szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért akció - mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
SZE
16
Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet
SZE
20
A Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) és az Átfogó Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (CETA) egyezménnyel kapcsolatban élénk vita folyt az elmúlt években mind az európai szinten, mind hazánkban. A legvitatottabb kérdések közé tartoznak a befektetők és államok közötti vitarendezési eljárások.
SZE
25
Vállalati adományozókat, piaci együttműködéseket, önkormányzati partnerséget keres civil szervezete számára?
SZE
26
Műhelybeszélgetés az ÖKA szervezésében szeptember 26-án
SZE
28
A MagNet Magyar Közösségi Banknál 2018-ban is, immáron 9. alkalommal dönthetnek ügyfeleink a rájuk eső nyereség 10 %-áról közhasznú nonprofit szervezetek és gazdasági társaságok projektjeinek javára a Közösségi Adományozás Program (KAP) keretében. A KAP 2018 jelentkezési időszaka tervezetten 2017. szeptember 25-én kezdődik és szokásosan egy hónapig tart, melynek pályázati kiírása és adatlapja hamarosan elérhető lesz.
SZE
28
Hogyan érdemes közösségi adománygyűjtésbe kezdeni? Mitől lesz sikeres a kampány? Hogyan kommunikáljunk a leendő és már meglévő adományozókkal? A NIOK+ program keretében ezekre a kérdésekre tudhatod meg a választ.
SZE
28
A friss kutatási eredmények, továbbá számos, kiérlelt jó gyakorlat, módszer bemutatása mellett a konferencia végén workshop keretében nyílik lehetőség a résztvevők kérdéseinek megvitatására.
SZE
29
Az EGRI NORMA ALAPÍTVÁNY és Heves Megyei Civil Információs Centrum tisztelettel meghívja a Cégkapu regisztrációval kapcsolatos Partnerségi Információs Napjára
SZE
30
1,8 millió ember már „kritikus tömeg”?
SZE
30
Egész nap játékok, kézműves foglalkozások, sportprogramok, csapatversenyek lesznek sok zenével és sok-sok finomsággal.

Forrásszervezés
Útmutató az 1%-os jogosultságról, a gyűjtés feltételeiről és körülményeiről, beszámolásáról.
Mindennapi működtetés
Több magyar és külföldi szervezet foglalta össze az új adatvédelmi rendelet információit és ad segítséget civil szervezeteknek ennek alkalmazásához, a nonprofit.hu -n ezeket g ...
Mindennapi működtetés
Az egyesületek, alapítványok (civil szervezetek), köztestületek, közalapítványok (mind együtt: nonprofit szervezetek) alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályoka ...
Forrásszervezés
A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, külön törvényben meghatározott módon és feltételekkel minden adófizetőnek minden évben lehetősége van arra, hogy az összevont ...
Segítenék
Lehetőségünk van személyi jövedelemadónk 1+1%-áról egy magyarországi civil szervezet és egy Magyarországon bejegyzett egyház vagy a kiemelt költségvetési előirányzat javára re ...
Címkék