Civil kalendárium
2017. Szeptember

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

2018-ban is érvényes az a szabály, hogy minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1801, a 2018. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

SZE
12
A Tempus Közalapítvány információs napot tart az Erasmus+ program pályázati lehetőségeiről az IFJÚSÁGI területen.
SZE
15
Adminisztrációs határidő
SZE
15
Szeptember 15-17-én lesz a Te-Szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért akció - mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
SZE
16
Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet
SZE
20
Adminisztrációs határidő
SZE
20
Adminisztrációs határidő
SZE
20
A Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) és az Átfogó Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (CETA) egyezménnyel kapcsolatban élénk vita folyt az elmúlt években mind az európai szinten, mind hazánkban. A legvitatottabb kérdések közé tartoznak a befektetők és államok közötti vitarendezési eljárások.
SZE
25
Vállalati adományozókat, piaci együttműködéseket, önkormányzati partnerséget keres civil szervezete számára?
SZE
26
Műhelybeszélgetés az ÖKA szervezésében szeptember 26-án
SZE
28
A MagNet Magyar Közösségi Banknál 2018-ban is, immáron 9. alkalommal dönthetnek ügyfeleink a rájuk eső nyereség 10 %-áról közhasznú nonprofit szervezetek és gazdasági társaságok projektjeinek javára a Közösségi Adományozás Program (KAP) keretében. A KAP 2018 jelentkezési időszaka tervezetten 2017. szeptember 25-én kezdődik és szokásosan egy hónapig tart, melynek pályázati kiírása és adatlapja hamarosan elérhető lesz.
SZE
28
Hogyan érdemes közösségi adománygyűjtésbe kezdeni? Mitől lesz sikeres a kampány? Hogyan kommunikáljunk a leendő és már meglévő adományozókkal? A NIOK+ program keretében ezekre a kérdésekre tudhatod meg a választ.
SZE
28
A friss kutatási eredmények, továbbá számos, kiérlelt jó gyakorlat, módszer bemutatása mellett a konferencia végén workshop keretében nyílik lehetőség a résztvevők kérdéseinek megvitatására.
SZE
29
Az EGRI NORMA ALAPÍTVÁNY és Heves Megyei Civil Információs Centrum tisztelettel meghívja a Cégkapu regisztrációval kapcsolatos Partnerségi Információs Napjára
SZE
30
SZE
30
Egész nap játékok, kézműves foglalkozások, sportprogramok, csapatversenyek lesznek sok zenével és sok-sok finomsággal.
SZE
30
Adminisztrációs határidő
SZE
30
1,8 millió ember már „kritikus tömeg”?

Mindennapi működtetés
Az egyesületek, alapítványok (civil szervezetek), köztestületek, közalapítványok (mind együtt: nonprofit szervezetek) alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályoka ...
Forrásszervezés
A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, külön törvényben meghatározott módon és feltételekkel minden adófizetőnek minden évben lehetősége van arra, hogy az összevont ...
Segítenék
Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az szja-bevallási form ...
Segítenék
Lehetőségünk van személyi jövedelemadónk 1+1%-áról egy magyarországi civil szervezet és egy Magyarországon bejegyzett egyház vagy a kiemelt költségvetési előirányzat javára re ...
Forrásszervezés
Útmutató az 1%-os jogosultságról, a gyűjtés feltételeiről és körülményeiről, beszámolásáról.
Címkék