CivilTech
Civil kalendárium
2018. Május

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

Minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1901, a 2019. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

MÁJ
03
Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Az Óbuda Napja immáron 12. éve szórakoztatja az idelátogató közönségét, egyre nagyobb sikerrel.
MÁJ
07
„Együtt lenni, együtt tenni jó!”
MÁJ
08
Sok szeretettel hívjuk Önöket információs fórumainkra a 2018. május 25-én hatályba lépő új európai adatvédelmi rendelet (GDPR) témájában.
MÁJ
09
Esemény
Felkészítő program civil szervezeteknek a vállalati együttműködés fejlesztése érdekében
MÁJ
13
A minden évben megrendezett Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Az Európai Bizottság Magyarországon is számos eseményt tervez az idei Európa-nap alkalmából.
MÁJ
15
Esemény
A Borderline a finn fotográfus Stefan Bremer elgondolása nyomán megvalósuló kiállítás.
MÁJ
15
A dm a társadalmi felelősségvállalás területén az elmúlt 25 évben folyamatosan élen jár jó példáival, a születésnapi jubileum újabb lehetőség arra, hogy segítsen: országszerte 25 civil szervezet kezdeményezését támogatják az Együtt egymásért társadalmi felelősségvállalás program májusi pályázata keretében.
MÁJ
17
A MagNet Labor keretében kinyitjuk a párbeszédet közérdekű kérdésekről, társadalmi és tudományos ügyekről, és igyekszünk olyan megoldásokat, olyan témákat is felszínre hozni melyek jelenleg még kevéssé artikuláltak, tematizáltak a közbeszédben.
MÁJ
19
Idén harmadik alkalommal szervezi meg Miskolc önkormányzata és az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum a „Civil Napot”.
MÁJ
19
Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület, mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén immár harmadik alkalommal szervezik meg - Miskolc Város Ünnepéhez kapcsolódóan - a Civil Napot.
MÁJ
22
Adminisztrációs határidő
MÁJ
22
Adminisztrációs határidő
MÁJ
22
Sok szeretettel hívjuk Önöket információs fórumainkra a 2018. május 25-én hatályba lépő új európai adatvédelmi rendelet (GDPR) témájában.
MÁJ
22
A Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum a CIC- 17-0016 projekt keretében Információs Partnerségi Napot tart Kisvárdán.
MÁJ
24
Módszertani megújulással a hatékonyabb tanulásért: nívódíj átadó, innovatív projektek, módszerek és termékek börzéje
MÁJ
24
The purpose is to organise one inspiring day in Prague where people who have contributed to policy changes in their respected countries exchange their ideas and improvements they have done in the area of public politics or citizens' initiatives enhancing the changes in the sector of politics and policy making.
MÁJ
27
„Roma hősök” címmel második alkalommal rendezi meg a világ egyetlen nemzetközi roma színházi fesztiválját a Független Színház Magyarország 2018. május 24-27. között a Stúdió K Színházban (1092 Budapest, Ráday u. 32.).
MÁJ
29
A beszélgetés során három szakember vitatja meg a művészi önkifejezés szabadságának és a művészek felelősségének kérdését napjaink változó Európájában és azon túl.
MÁJ
30
Az Európai Fenntarthatósági Hetet május 30 és június 5 között az Európai Unió országaiban rendezik
MÁJ
31
2018 nyarán ismét megrendezik Hollandiában a Fórum az európai kultúráról című találkozót. A rendezvény idei témája: Tégy a demokráciáért!.
MÁJ
31
A rendezvényen áttekintjük az elmúlt időben történteket, különös tekintettel arra, hogy hazánk idén készíti el az Önkéntes Nemzeti Jelentését a célok érdekében végzett eddigi tevékenységéről.

Tudástár
A beszámoló formáját a szervezet tevékenysége, az éves bevétel nagysága, valamint a könyvvezetés módja határozza meg.
Tudástár
Május 31-ig papír alapon vagy elektronikus úton beküldve kell letétbe helyezni a beszámolót az OBH-nál a megadott formában.
Tudástár
A közhasznúsági melléklet tartalmazza a szervezet által végzett közhasznú tevékenységeket és a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatást.
Tudástár
Az egyesületek, alapítványok (civil szervezetek), köztestületek, közalapítványok (mind együtt: nonprofit szervezetek) alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályoka ...
Tudástár
A NAV 2019. január 1-től kizárólag a Cégkapu szolgáltatáson keresztül kommunikál a gazdálkodó szervezetekkel.
Címkék