Civil kalendárium
2019. Május

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

Minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1901, a 2019. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

MÁJ
26
Az Új Nap - Új Remények a futóversenyeken illetve a Swimathon eseményeken úszás formájában már évek óta itthon is népszerű, egyre több szervezet javára milliós nagyságrendű adományokat gyűjtő, úgynevezett követes adománygyűjtések új formája.
MÁJ
26
Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjért hat kategóriában, legalább két éve működtetett programokkal jelentkezhetnek vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok és állami szervek
MÁJ
27
Pályázati felhívás nonprofit szervezetek számára szakételemen alapuló pro bono támogatás igénybevételére
MÁJ
27
Pályázatot hirdet az NKA Színházművészet Kollégiuma színházi tervek megvalósításának támogatására.
MÁJ
28
A Budapesti és a Pest Megyei Civil Információs Centrum tisztelettel meghívja Önt a Központi Statisztikai Hivatallal közösen megrendezésre kerülő 2019. adatgyűjtési év civil adatszolgáltatási kötelezettségeiről szóló előadásra/beszélgetésre.
MÁJ
30
Hogyan használhatóak a gyakorlatban az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka során az Erasmus+ projektek eredményei? Milyen innovációk, módszertani újítások tehetik sikeresebbé az oktatás-képzés területén működő intézményeket? Szeretettel várjuk Önt és munkatársait május 30-án az Erasmus+ konferenciára és Nívódíj átadóra.
MÁJ
30
A konferencia célja, hogy a jelenlegi és jövőbeni szociális szektor résztvevőinek illetve az önkénteseket mozgósító szakembereknek olyan inspiráló kapcsolódási és tanulási lehetőséget kínáljon, amely elősegíti az innovatív gondolkodást, új kapcsolódási lehetőségek feltérképezését és hozzájárul a megváltozott európai szociális szolgáltatási szektor kihívásaira reagálni képes ellátórendszer kialakításához a különböző társadalmi szereplők összekapcsolásával.
MÁJ
30
Pályázatot hirdet az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma az EU Kreatív Európa programjának keretében támogatást nyert magyar pályázók számára a szükséges önrész meghatározott hányadának biztosítására.
MÁJ
31
Adminisztrációs határidő
MÁJ
31
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Digitális környezet a köznevelésért” című (VEKOP-7.3.3-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,67 milliárd forint.
MÁJ
31
A pályázati támogatás célja engedélyezett vagy nyilvántartásba vett állatmenhelyek modernizációja, bővítése; a telepen található állatok tartási körülményeinek javítása és örökbefogadási esélyük növekedése.
MÁJ
31
A pályázati támogatás célja engedélyezett vagy nyilvántartásba vett ebrendészeti telepek modernizációja, bővítése; a telepen található állatok tartási körülményeinek javítása és örökbefogadási esélyük növekedése.
MÁJ
31
A Hősök Tere Kezdeményezés pályázatot hirdet minden Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező nonprofit szervezetek számára.
MÁJ
31
Szeretettel meghívunk minden érdeklődő fiatalt és küldő/támogató szervezetet, hogy együtt indítsuk útjára innovatív online felkészítő applikációnkat, az iPrepare-t.
MÁJ
31
MÁJ
31
MÁJ
05
Ünnepeljük együtt az Önálló Életvitel napját!
MÁJ
05
33 településen várjuk érdekes programokkal a fiatalokat április végétől "A demokrácia és én" témakörben.
MÁJ
06
Témák: alapító okirat és jogszerű működés a PTK, illetve a Civil törvény aktuális szabályozása szerint, a közhasznúság visszaszerzése
MÁJ
07
A Budapesti Civil Információs Centrum sok szeretettel várja Önöket soron következő fórumára, melynek központi témája a 2017-ben gyűjtött SZJA 1%-ok elszámolásával kapcsolatos tudnivalók, tapasztalatok, az elszámolás során felmerülő tipikus hibák és azok elkerülése, valamint a Cégkapun keresztüli kapcsolattartás a NAV-val lesznek.
MÁJ
08
MÁJ
08
Műhelybeszélgetés-sorozat az Unió előtt álló feladatokról az európai parlamenti választások kapcsán
MÁJ
13
Az ország számos pontján állampolgári csoportok és civil szervezetek csatlakoznak a kampányhéthez, hogy bemutassák az általuk képviselt ügyeket és bevonják az embereket munkájukba az aktív állampolgárság fontosságát hirdetve.
MÁJ
16
2019 májusában ismét megrendezésre kerül a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Budapesten és minden megyében, amely lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében. A Salva Vita Alapítvány által megszervezett program célja nem a munkaközvetítés, hanem lehetőség nyújtása személyes találkozásra, egymás megismerése és kölcsönös tapasztalatszerzésre.
MÁJ
18
A HEROSZ Budapesti Állatotthon szeretettel vár minden két- és négylábú érdeklődőt május 18-án, 10.00 – 15.00 óra között a már hagyományosnak számító tavaszi családi nyílt napjára.
MÁJ
20
Adminisztrációs határidő
MÁJ
20
MÁJ
20
Adminisztrációs határidő
MÁJ
22
2019. május 22-én, szerdán délelőtt diákújságírói, délután pedig civil konferenciát szervez a H+ Média és Kulturális Egyesület, a Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület.
MÁJ
25
Tizenkilencedik alkalommal várja a civil szervezetek tagjait, a közösségi élet iránt érdeklődőket a Civil fesztivál az ajkai Civil ház udvarán május 25-én 14 órától.

Tudástár
A beszámoló formáját a szervezet tevékenysége, az éves bevétel nagysága, valamint a könyvvezetés módja határozza meg.
Tudástár
Május 31-ig papír alapon vagy elektronikus úton beküldve kell letétbe helyezni a beszámolót az OBH-nál a megadott formában.
Tudástár
A közhasznúsági melléklet tartalmazza a szervezet által végzett közhasznú tevékenységeket és a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatást.
Tudástár
Az egyesületek, alapítványok (civil szervezetek), köztestületek, közalapítványok (mind együtt: nonprofit szervezetek) alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályoka ...
Tudástár
A NAV 2019. január 1-től kizárólag a Cégkapu szolgáltatáson keresztül kommunikál a gazdálkodó szervezetekkel.
Címkék