Civil kalendárium
2019. Szeptember

Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

Minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:1901, a 2019. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

SZE
15
Adminisztrációs határidő
SZE
15
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra. A pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése.
SZE
16
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás” című (KEHOP-2.1.7 kódszámú) egyszerűsített eljárásrend szerinti felhívás.
SZE
16
A főváros környezetvédelmi pályázatot hirdet
SZE
16
Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT minden évben szeptember 16-22. között kerül megrendezésre és lehetőséget kínál a városok és nagyvárosok számára, hogy fenntartható közlekedési alternatívákat próbáljanak ki.
SZE
18
Nyílt pályázatot hirdet az NKA Könyvkiadás Kollégiuma a könyvkiadási tevékenység 2019. évi megújítására, fejlesztésére.
SZE
18
A Budapesti Civil Információs Centrum sok szeretettel várja az érdeklődőket soron következő pénzügyi fórumára, szeptember 18-án
SZE
19
Pályázatot hirdet az Európai Szolidaritási Testület Önkéntescsapatok tevékenysége kiemelt területeken címmel.
SZE
20
Adminisztrációs határidő
SZE
20
Adminisztrációs határidő
SZE
20
Az Európai Bizottság pályázatot hirdet a Kulturális tartalomfejlesztési platform(ok) című pilot projektben való részvételre.
SZE
20
Helyettes államtitkári tájékoztató a „CIVIL INFO – NEA 2020” című országos tájékoztató rendezvényről
SZE
20
Konferencia hátrányos helyzetű fiatalok képzése, fejlesztése és munkaerő-piaci integrációja témakörben
SZE
22
Budapest idén is csatlakozik az Európai mobilitás hét című programhoz, amelynek keretében szeptember 22-én tarthatják majd meg az autómentes napot – döntött ma a Fővárosi Közgyűlés.
SZE
22
3 napos nyílt képzés civil szervezetek vezetői számára
SZE
24
Konferencia 2019. szeptember 24-én a VEZINFÓ szervezésében
SZE
25
Az NKA Képzőművészet Kollégiuma pályázatot hirdet külföldi nemzetközi művészeti vásárokon való részvétel támogatására.
SZE
25
Külföldi nemzetközi művészeti vásárokon való részvételre hirdet pályázatot az NKA Képzőművészet Kollégiuma.
SZE
25
2020-ban is lehetőséget biztosítunk banki ügyfeleinknek, hogy társadalmi szervezeteket célzó adományozói kezdeményezésünk által fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából. Az idén 10 éves Közösségi Adományozási Programban (KAP) résztvevő szervezetek számára a MagNet Bank ügyfelei a bank éves nyereségéből rájuk eső rész 10%-áról rendelkezhetnek.
SZE
29
Az Oikosz – Közös házban élünk projekt partnereiként hívjuk az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29-e és október 6-a között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat!
SZE
30
A pályázat célja az általános és középfokú iskolákban tanuló diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztését szolgáló programok támogatása azokon az alapítványokon és egyesületeken keresztül, amelyek alapító okiratban, illetve alapszabályban foglalt célja egy adott oktatási intézmény tevékenységének támogatása.
SZE
30
10 éves az Önkéntességért Díj! Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség terén 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek, intézmények és vállalatok pályázatait várja.
SZE
30
Adminisztrációs határidő
Megjelent a 2019-es EGYREG adatlap! Szeptember 30-áig regisztrálhatnak azon szervezetek, amelyek 2020-ban már jogosultak lesznek, vagy egyéb okból eddig még nem gyűjtöttek!
SZE
03
Székesfehérvárra érkezik a CIVIL INFO – NEA 2020 című országos tájékoztató rendezvénysorozat.
SZE
05
Minőségi fejlődési lehetőséget szeretnél nyújtani a fiataloknak a nemformális tanulás módszereivel? Úgy gondolod, hogy a szervezeted sokat nyerhet a nemzetközi kapcsolatokból? A helyi közösség kihívásaira szeretnél reagálni?
SZE
06
A részvételi akciókutatás elméletben és gyakorlatban - könyvbemutató
SZE
11
A Heves Megyei Civil Információs Centrum több helyszínen tart civil fórumot

Tudástár
Igen, 2015-től az adózó a rendelkező nyilatkozaton rendelkezhet úgy, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét a kedvezményezett szervezettel közöljék.
Tudástár
Az egyesületek, alapítványok (civil szervezetek), köztestületek, közalapítványok (mind együtt: nonprofit szervezetek) alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályoka ...
Tudástár
A NAV 2019. január 1-től kizárólag a Cégkapu szolgáltatáson keresztül kommunikál a gazdálkodó szervezetekkel.
Tudástár
Több magyar és külföldi szervezet foglalta össze az új adatvédelmi rendelet információit és ad segítséget civil szervezeteknek ennek alkalmazásához, a nonprofit.hu -n ezeket g ...
Tudástár
Címkék