Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

 2019. évi Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért (KDHT)

A pályázaton önkormányzatok, önkormányzati társulások, önkormányzat által alakított non-profit társaságok, szociális szövetkezetek valamint civil szervezetek vehetnek részt.

A mezőgazdaság tradicionálisan jelentős, gazdasági súlyát messze meghaladó szerepet tölt be hazánkban, ezért fontos, hogy Magyarország kiemelten kezelje a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek termelését, forgalmazását és annak megismertetését mind a hazai, mind az európai uniós piacon. E cél megvalósítása érdekében a díjnyertes pályázó jogosulttá válik arra, hogy kiállításokon, szakmai rendezvényeken és különböző marketinganyagokon bemutassa a díját, hozzájárulva ezzel a hagyományos és tájjellegű termékek népszerűsítéséhez a fogyasztók körében.

A díj odaítélése pályázati rendszerben történik. A pályázaton önkormányzatok, önkormányzati társulások, önkormányzat által alakított non-profit társaságok, szociális szövetkezetek, valamint civil szervezetek vehetnek részt. A miniszteri díjat és elismerő okleveleket a Termelői Közösségek Napja alkalmából 2019. december 6-án adják át a nyertes pályázók részére.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap itt érhető el, illetve innen is letölthető: www.gi.kormany.hu/kdht-palyazat-2019. A kitöltött pályázati adatlapot nyomtatott formában (2 példányban) és elektronikusan kell benyújtani a kozossegidij@am.gov.hu elektronikus levélcímre. A pályázatok beadásának határideje (postabélyegző kelte): 2019. november 22. A pályázati anyagokat postán, ajánlott küldeményként az alábbi címre kell eljuttatni: Agrárminisztérium, Piacszervezési Főosztály, 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 9. A borítékra kérjük ráírni: Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért (KDHT) pályázat 2019
További információ: Pallóné dr. Kisérdi Imola osztályvezető, telefon: + 36 (1) 795-1705, e-mail: kozossegidij@am.gov.hu

forrás: nak.hu