Hogyan lehet a kutatás a társadalmi változás motorja? Hogyan lehet kutató olyan ember, aki sosem végzett egyetemet?

 A részvételi akciókutatás (RAK) egy különleges megközelítés, amely során a témában érintett emberek azért vizsgálják az őket körülvevő valóságot, hogy megértsék, majd megváltoztassák azt.

A műhely során beszélni fogunk arról, hogy miként lehet a filmezés a felszabadítás eszköze, és miként fejlődhet általa önismeret és az önkifejezés eszköze, ezt egy kiscsoportos gyakorlat során a résztvevők is megtapasztalhatják majd. Emellett látunk majd példát arra is, amikor a filmezés adatgyűjtési módszerként szolgál egy közösségi alapú kutatás során.

Vendégelőadó: Haragonics Sári (további előadók felkérés alatt)

Haragonics Sári 2007-ben szerezte BA diplomáját media production szakon az angliai University of Bedfordshire-en, majd 2015-ben Dokumentumfilmrendező mesterszakon végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2018 óta az SZFE Doktori Iskola hallgatója, kutatása: A kamera, mint csoportkohéziós és csoportközi katalizátor azt vizsgálja, hogy a filmezés folyamata, a kamera használata hogyan befolyásolja egymásról alkotott képeinket és hogyan oldja a csoportközi sztereotípiákat és a csoporton belüli konfliktusokat. 2020 óta az ELTE-n tanítja a részvételi filmezés elméletét és gyakorlatát.

Tudj meg többet a részvételi akciókutatsáról: https://kozeletiskolaja.hu/kutatas/

 Mikor? 2023.november 29. 17:00-20:00

 Hol? Auróra közösségi ház (Budapest, Auróra utca 11. - akadálymentes helyszín)

 Ha szeretnél részt venni, regisztrálj itt: https://forms.gle/GeddzDbQeR5KxDKA7

A résztvevőknek a műhelyen útiköltség térítést, valamint rágcsálnivalót tudunk biztosítani.

Ha kérdésed van, keress minket bátran! www.kozeletiskolaja.hu, oktatas@kozeletiskolaja.hu, 06308717762

További programjainkat ITT találod: https://kozeletiskolaja.hu/kepzesek-es-esemenyek/