Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A jogaid nem védik meg magukat! - online képzés állampolgári jogérvényesítésről

Mennyire ismered a jogaidat és mennyire tudsz élni velük a gyakorlatban? Ezen a képzésen azokkal a jogokkal ismerkedünk meg, amelyek segítségével érvényt szerezhetsz érdekeidnek és formálhatod közösséged életét. A képzés során, felteheted majd a kérdéseidet és megtudhatod, milyen szervezetekhez fordulhatsz segítségért jogsértés esetén.

Az online képzésen többek között ilyen kérdésekre keresünk válaszokat:

  • Hogyan szabad kritizálnod egy közszereplőt, és mit tehetsz, ha ezért hátrány ért?
  • Hová fordulhatsz, ha azért nem vettek fel egy munkahelyre vagy nem kapsz segélyt, mert roma vagy nő vagy, fogyatékkal élsz, esetleg büntetett előéleted van?
  • Hogyan tudhatod meg, mire költötte a közpénzt a helyi önkormányzat?

Miért gyere el?

  • Elméleti és gyakorlati tudás egyensúlya, könnyen érthető tananyag
  • Interaktív, változatos módszerek
  • Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

"Ez a képzés megmutatta, hogy hogyan lehet a sokszor száraznak tűnő jogot kellemes, érthető köntösben, gyakorlatiasan átadni." – egy korábbi résztvevő

Kiket várunk?

Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai. A képzésen való részvételhez előképzettség nem szükséges.

Hol?

Online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre és stabil internetkapcsolatra.

Mikor?

  • Február 26. (péntek) 16:30-19:30
  • Február 27. (szombat) 15:00-18:00

Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha az összes alkalmon részt tudsz venni!

Facebook esemény: www.facebook.com/events/3924190290944962/ 

Jelentkezés az alábbi linken vagy az oldal alján található űrlapon 2021. február 13-ig: https://forms.gle/ztVzapMbqpjAhGpT9

A képzést tartják:

Szabó Attila: Jogász, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa. Két éve foglalkozik politikai szabadságjogok védelmével. Ez idő alatt elsősorban a választási részvételhez, az információszabadsághoz, a gyülekezési szabadsághoz és a szólásszabadsághoz kapcsolódó ügyekben nyújtott jogi segítséget a TASZ-hoz forduló polgároknak. 

Tillinger Zsófia: Jogász, nemzetközi kapcsolatok szakértő, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány projektvezetője és képzője. Közel hat éve foglalkozik demokratikus készségek fejlesztésével és a fiatalok hatékony érdekérvényesítésével. Legfőbb érdeklődési területei a nemzetközi jog, az emberi jogok és a jogtudatosság-növelés.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 10.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hukozeletiskolaja@gmail.com, 0620 550 1561