A "két kézfogás" titkai

JAN
28

Esemény időpontja: 2020. január 28.
Helyszín: MagNet Bank (Budapest, VI. Andrássy út 98.)

Konferencia és workshop a Követes adománygyűjtésről 2020. január 28-án

Néhány sikeres projekt (pl. Élménykülönítmény, Swimathon, Új Nap Új Remények) ellenére   Magyarországon még mindig kevesen használják az úgynevezett Követes adománygyűjtési módszert, amely a közösségi adománygyűjtések egy speciális, világszerte egyre növekvő ága.

A Követes adományszervezés "főszereplői" a Követek, azaz olyan önkéntes adománygyűjtők, akik egy adott jótékony cél (Jó Ügy) érdekében valamilyen egyéni (sport vagy egyéb jellegű ) vállalást tesznek, és ezen vállalásuk „apropóján” saját ismeretségi körükben, személyesen gyűjtenek adományokat az általuk segített Jó Ügy javára. Magyarországon mára már több száz millió (!) forintos „Követes adománypiacról” beszélhetünk, de ez az összeg jelentősen növelhető lenne még, ha sokkal több civil szervezet ismerné fel az ebben az adománygyűjtési formában rejlő hatalmas lehetőségeket!

A Követes adománygyűjtés nem csak a „nagyok homokozója” – több példa bizonyítja, hogy a legkisebb szervezetek is tudnak sikeres Követes kampányokat szervezni, ráadásul óriási előnye, hogy semmilyen előzetes anyagi befektetés (adatbázis vásárlás, reklámköltés, stb.) nem szükséges hozzá. Ami viszont elengedhetetlen hozzá, az a lelkesedés, az elkötelezettség és sok munka!

A konferencia/workshop  olyan civil szervezetnek szól, akik

  • Már ismerik és csináltak Követes adománygyűjtést, de szeretnének fejlődni, tanulni;
  • Még nem csináltak Követes adománygyűjtés, de szükségük lenne anyagi támogatókra, erős a motivációjuk és hajlandóak tenni is ezért. 

A konferencia/workshop dátuma: 2020. január 28. (kedd)

Helyszín: MagNet Bank (Budapest, VI. Andrássy út 98.)

Részvételi díj : 9.000 Ft/fő (alanyi ÁFA mentes)

(A részvételi díj tartalmazza a kávészünet és szendvicsebéd költségét is)

Jelentkezés/regisztráció

(A helyek száma korlátozott, a maximális létszám elérésekor a jelentkezést lezárjuk.) 

Program (tervezet)

8:30 – 8:50: érkezés, regisztráció

8:50 – 9:20: Mi működik és mi nem? A hazai Követes adománygyűjtés tanulságai és lehetőségei. (előadó: Cseh Balázs - Civil Iránytű Alapítvány)

9:50 – 10:20: Hogyan tudnak kis szervezetek is sikeres követes kampányt szervezni? – (előadó: Oprics Judit  - Civil Iránytű Alapítvány / Absolute Giving )

10:20 – 10:50:  Hogyan építsünk követes adománygyűjtő közösségeket?  (előadó: Nagygyörgy András – SUHANJ! Alapítvány, korábban a Bátor Tábor Élménykülönítmény elindítója és fejlesztője)

10:50 – 11:10: kávészünet

11:10 – 11:40: Swimathon – adománygyűjtés úszással (Barna Erika - Ferencvárosi Közösségi Alapítvány)

11:40 – 12.00: Adománygyűjtés a legnépszerűbb szabadidősport eseményeken (Lakatos István – Budapest Sportiroda)

12:00 – 12:30: Új Nap Új Remények – adománygyűjtés sétával, Jóügyekért.hu – követes adománygyűjtő portál (Cseh Balázs, Szecsődi Veronika – Civil Iránytű Alapítvány)

12:30 – 13:30: Ebéd

13:30 – 14:30: Adománygyűjtési tapasztalatok Követektől, személyesen (kerekasztal beszélgetés – felkért résztvevők: sikeres adománygyűjtő követek)

14:30 – 16.30:  OK, de hogyan tovább? – interatív workshopok kisebb csoportokban

  1.   „Kezdőknek”: hogyan lássunk hozzá, esemény tervezés, toborzás, célkitűzések,  eszközök, folyamatok, hasznos tanácsok, stb.
  2. „Haladóknak”: Követes csapat motiváció, csapatépítés/bővítés, megjelenés különböző eseményeken, céges és egyéb csapatok, stb.

Tanácsadó-moderátorok: Barna Erika, Cseh Balázs, Nagygyörgy András, Oprics Judit, Szecsődi Veronika

Jelentkezés/regisztráció

(A helyek száma korlátozott, a maximális létszám elérésekor a jelentkezést lezárjuk.)

forrás: civiliranytu.hu


Címkék
adománygyűjtés, képzés