Állj ki magadért és másokért! - Érdekvédelmi képzés a Közélet Iskolájában

NOV
16

Esemény időpontja: 2019. november 16.
Helyszín: Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Ezen a képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a közösségi érdekvédelem módszereivel és eszközeivel, és az érdekvédelmi kampányok szervezésének alapjaival.


kép forrása: kozeletiskolaja.hu

Ahhoz, hogy teljes jogú állampolgárként élhessünk, fel kell ismernünk a saját erőnket és meg kell tanulnunk használni azt. Ezen a képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a közösségi érdekvédelem módszereivel és eszközeivel, és az érdekvédelmi kampányok szervezésének alapjaival.

A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat:

  • Mikor érdemes petíciót írni, és mikor tüntetni?
  • Mikor éri meg barátságosan és mikor ellenségesen fellépni a hatalommal szemben?
  • Milyen helyzetben érdemes használni a sajtót és mikor nem?
  • Hogyan tervezzünk és valósítsunk meg egy hatásos kampányt?
  • Miként tudjuk növelni a támogatói bázisunkat?

Miért gyere el?

  • Gyakorlatban tapasztalt képzők
  • Elméleti és gyakorlati tudás egyensúlya, könnyen érthető tananyag
  • Interaktív, változatos módszerek
  • Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

 „Tudás, gyakorlat, hatalom és erő. Ezen a képzésen ezt megszerezheted.” - egy korábbi résztvevő

Kiket várunk?

Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet többen képviselnek a képzésen.

Mikor? 2019. november 16-17. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2019. november 1-ig. 

A képzést tartják:

Fehér Tibor Dániel: Pszichológus, szakszervezeti és lakhatási érdekvédelmi aktivista a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetében és a Város Mindenkié csoportban. Megbízott egyetemi oktató, emellett szerkesztő a felszabter.blog.hu oldalon. Érdeklődési területe a szociális klinikai pszichológia, és a közösségi-kritikai pszichológiák.

Kiss Anna: Közösségszervező, az LMBTQ-emberek közösségi érdekérvényesítésével foglalkozik. Hét éve tagja a Szegedi LMBT Közösségért Csoportnak, négy éve dolgozik közösségszervezőként, emellett LMBTQ jogi tanácsadással és HIV/AIDS tanácsadással foglalkozik. Óraadó a „Melegség és megismerés” iskolai programban. Rendszeresen tart képzéseket civil szervezeteknek, valamint rendszeres meghívott óraadó a szegedi és a debreceni egyetemen.

Udvarhelyi Tessza: Kulturális antropológus és környezetpszichológus, a Közélet Iskolája alapítója. Aktivista és érdekvédelmi tapasztalatait A Város Mindenkié csoportban szerezte, közel 20 éve dolgozik civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal, mélyen elkötelezett a társadalmi igazságosság mellett.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/657161541432803/

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)


Címkék
kommunikáció, aktív polgárság, demokrácia