Az elnyomás arcai - Képzés a társadalmi egyenlőtlenségekről

OKT
17

Esemény időpontja: 2020. október 17.
Jelentkezési határidő: 2020. október 01.
Helyszín: Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

A közös cselekvés és társadalmi változás előfeltétele, hogy ismerjük a társadalom működését és az egyenlőtlenségek okait. Csak ennek ismeretében tudunk hatékonyan beavatkozni a rendszer működésébe egy igazságosabb társadalomért.

Az elnyomás arcai - Képzés a társadalmi egyenlőtlenségekről

A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk választ:

  • Miért keresünk kevesebbet Magyarországon, mint Nyugat-Európában?
  • Hogyan marad fenn a hátrányos helyzet generációkon keresztül?
  • Hogyan lehet egyszerre munkaerőhiány és munkanélküliség?
  • Hogyan lesznek egyenlőtlenségek a férfiak és nők közötti különbségekből?
  • Milyen szerepet játszik az állam mindezekben?

Miért gyere el?

  • Könnyen érthető bevezető szintű tananyag
  • Interaktív, változatos oktatási módszerek
  • Sokszínű, befogadó csoport

 „Gyere el, ha szeretnél találkozni a társadalom jobbá tételéért dolgozó emberekkel és az elnyomás különböző formáiról változatos módon tanulni.” – korábbi résztvevő

Kiket várunk?

A képzésen való részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, mindenkinek ajánljuk, aki átfogó tudást szeretne kapni a társadalom működéséről, és korábban nem volt lehetősége erre. Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik egy igazságosabb társadalomért tesznek. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

  Mikor? 2020. október  17-18. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Jelentkezés és további információ ide kattintva a jelentkezési lap kitöltésével 2020. október 1-ig!

A képzést csak akkor tartjuk meg, ha ez biztonságos a résztvevők számára, ugyanakkor mindenképp érdemes jelentkezni, mert járványhelyzet esetén a képzést vagy online tartjuk meg, vagy értesíteni fogjuk a jelentkezőket az új időpontról!

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk.

A képzést tartják:

Fernengel Ági: Szociológus, a Közélet Iskolája szakmai vezetője és képzője. Kritikai társadalomelmélettel, és állampolgári és politikai oktatással foglalkozik. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.

Vujovits Júlia: Szociológus és társadalmi nemek szakértő, a Közélet Iskolája képzője és kommunikációsa. Több mint öt éve foglalkozik állampolgári oktatással és társadalmi kérdések közérthető tanításával a Demokratikus Ifjúságért Alapítványban.

Kapcsolat és további képzések: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06207794977


Címkék
jogvédelem, esélyegyenlőség