A Fővárosi Közgyűlés áprilisban döntött arról, hogy megkezdi a Fővárosi Településterv kidolgozását. Az új terv meghatározza a főváros jövőképét, javaslatot tesz a főváros egészét vagy több kerületet érintő környezeti, társadalmi, gazdasági és infrastruktúra-fejlesztésre, a műszaki, az intézményi, valamint a táji, természeti és ökológiai adottságok fenntartható hasznosítására, a fővárosnak az országban betöltött különleges szerepköréhez kapcsolódó fejlesztési célokra, a településfejlesztési szándékokra.

A tervezés fontos eleme, hogy a civil szervezetek is elmondhassák észrevételeiket az elmúlt időszakban bekövetkezett változásokról, az előttünk álló kihívásokról. Ezt szem előtt tartva, 2023. szeptember 20-án (szerda) 14:00 órakor plenáris ülés keretében civil szervezetek számára egyeztetést tartunk az önkormányzat épületében (1052. Városház u. 9-11). Amennyiben szervezete képviseletében részt venne a konzultáción, kérjük erre a linkre kattintva szeptember 15. 16 óráig regisztráljon. A pontos napirendet és a további szükséges információkat a regisztrációt követően küldjük.

Társadalmi egyeztetésre bocsátjuk a fővárosi települési támogatásokról szóló rendelet tervezetét

Hosszú szakmai előkészítés előzte meg a Fővárosi Önkormányzat rendeletalkotási szándékát a Budapest területén tartózkodó rászoruló emberek rendkívüli települési támogatására vonatkozóan. A most elkészült rendelettervezet, a megalkotásához kapcsolódó indokolással együtt elérhető az E-Információszabadság oldalán és társadalmi egyeztetés keretében 2023. szeptember 8-ig véleményezhető. A tervezettel kapcsolatos észrevételeket a kovacs.tunde@budapest.hu e-mailcímre lehet küldeni.