Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kedves Támogatottunk!

Szeretnénk figyelmébe ajánlani egy fórumot, melyet a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával a PILnet Alapítvány szervez Miskolcon, a Nevelők Háza Egyesület együttműködésével, 2016. március 2-án.

Az esemény elsősorban azon szervezeteknek szól, melyek az új Ptk. hatályba lépése óta, (2014. március 15. óta) még nem módosították létesítő okiratukat vagy a módosítási eljárásban segítséget
kérnek.

Ideje: 2016. március 2., szerda, 14.00- 15.30

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (új Ptk.) hatálybalépése után az egyesületek és az alapítványok létesítő okiratát (alapszabályát, alapító okiratát) összhangba kell hozni a
hatályos törvényi rendelkezésekkel.

A Ptk. 11. § (3) bekezdése szerint az egyesület és az alapítvány 2016. március 15. napját követően csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhet.

A fórumon a szervezetek az ezzel kapcsolatos aktuális teendőkről kapnak felvilágosítást, illetve egyéni szervezeti kérdéseiket is feltehetik előadónknak, dr. Gaál Nóra ügyvédnek.

Tájékoztatást, és gyakorlati útmutatást kapnak továbbá a résztvevő civil szervezetek az elektronikus nyomtatványok használatáról, ügyfélkapun keresztül történő nyomtatványbeküldésről.

A fórumon bemutatkoznak továbbá a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán működő Alapjogvédelmi Jogklinika oktatói és hallgatói is.

Kérjük részvételi szándékát előzetesen jelezze a jelentkezes@szikraalapitvany.hu címen vagy a 46/ 504-730-as telefonszámon 2016. február 29-ig.

Amennyiben konkrét, szervezetét érintő kérdése van, segíti az ügyvédnő felkészülését, ha azt előre írásban elküldi a jelentkezes@szikraalapitvany.hu  címre.

Tisztelettel:

Papp Mónika
Szikra Alapítvány