Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Civil képzés Szombathelyen - A társadalmi részvétel lehetőségei az energiapolitikában

ÁPR
15

Esemény időpontja: 2016. április 15.
Helyszín: Szombathely, Ady tér 5. MMIK fszt. 12.

A képzés általános célja az, hogy fejlessze a társadalmi/civil szereplők kompetenciáit a társadalmi részvétel különféle technikáit illetően. A képzésen az állampolgári részvétel különböző útjait, módjait, lehetséges eszközeit járjuk körbe.

időpon: péntek, április 15, 2016 - 14:00 - 17:00
Helyszín: Szombathely, Ady tér 5. MMIK fszt. 12.

Előzetes regisztráció a szhelyi.civil.kerekasztal@gmail.com címen

Információ a workshophoz:

A képzés általános célja az, hogy fejlessze a társadalmi/civil szereplők kompetenciáit a társadalmi részvétel különféle technikáit illetően. A képzésen az állampolgári részvétel különböző útjait, módjait, lehetséges eszközeit járjuk körbe. Megvizsgáljuk, hogy a résztvevő civil szervezetek hogyan tudnák – a jelenleginél jobban és hatékonyabban – mozgósítani településük közösségeit, lakosságát, ill. hogyan tudják megtalálni saját szervezetük helyét és szerepét az országos szintű,

környezet- és természetvédelemhez kapcsolódó ügyekben, folyamatokban. Az eszközök ismertetésén túl az Energiaklub – elsősorban az energetikai szférából származó – tapasztalatait is bemutatja. Kiemelten foglalkozunk a társadalmi részvételhez elengedhetetlen információkhoz való hozzáférés technikáival; az európai, az országos és a helyi szintű részvétel kérdéseivel.

A workshop a magyar energiapolitika problémakörén túl a résztvevők igényeihez és érdeklődéséhez igazodva nyitott más energetikai témák (pl. megújuló energia, energiatakarékosság), illetve környezeti problémák körüljárására a társadalmi részvétel lehetőségeit vizsgálva.

Előadók:

Koritár Zsuzsanna, Energiaklub
Majoros Zsuzsanna, Cromo Alapítvány

Elsősorban civil szervezetek képviselőit várjuk, bármilyen területről, valamint érdeklődő, aggódó vagy tettre kész magánembereket.

A részvétel ingyenes!

Az eseményt a Norvég Civil Alap támogatja.
www.norvegcivilalap.hu

További információk, érdeklődés:

Koritár Zsuzsanna, Energiaklub
koritar@energiaklub.hu, 20-483-1747


Címkék
képzés, környezet, részvétel