Miről lesz szó?

Kapcsolódás, együttműködés, visszajelzés, támogatás, bátorítás: csupa olyan szükséglet, amit az emberek jelentős része nagyon fontosnak tart, és ezeket kisebb nagyobb közösségeinkben meg tudjuk élni. A civil szervezetek egyik gyakori célkitűzése, hogy helyi vagy globális, kisebb vagy nagyobb közösségeket hozzanak létre és működtessenek.

Az online tér és a gombamód elszaporodott digitális eszköztár rengeteg lehetőséget ad a közösségépítésre: ismerkedéstől csapatépítésig, programoktól kampányok szervezéséig nagyon sok mindent lehet online is elég jól, vagy éppen sokkal hatékonyabban megvalósítani, mint offline.A pandémia alatt olyan dolgokat is online kellett megvalósítani, ami korábban eszünkbe sem jutott volna – és alig várjuk, hogy visszatérjenek a személyes programok, beszélgetések, rendezvények. Ugyanakkor érdemes azt is megvizsgálni, hogy a jövőben mi az, amit a személyes lehetőségek mellett online szeretnénk megtartani, mert hatékonyabbá, gördülékenyebbé vagy éppen szórakoztatóvá, játékossá teszi a működést.

A webinárium során lesz szó arról, hogy mitől működik igazán jól egy közösség, és hogy a különböző digitális eszközök, programok hogyan tudják támogatni a közösségi célokat. Legyen szó önkéntesek toborzásáról, kapcsolatépítő rendezvényekről vagy éppen marketingkommunikációs kampányról, mindegyikhez kapcsolódhat egy-két online eszköz, ami a kíváncsiságot vagy érdeklődést felébreszti.

Koktélparti zoomon? Ismerkedés Padleten? Videó-készítés Canvában? Nyomtatás helyett Mentimeter? Mindegyikre van hatékony online eszköz!

Ki az előadó?

  • A program facilitátora Szirtesi-Nagy Réka, szervezetfejlesztési igazgató, aki az elmúlt egy évben több száz online programot tartott, 5 fős csoportfoglalkozástól 150 fős konferenciáig, zárt tréningektől nyílt workshopokig.
  • Réka innovátorként folyamatosan kutatja azokat a digitális eszközöket és online jól működő gyakorlatokat, amiket vezetők és trénerek egyaránt tudnak alkalmazni. A tudását és tapasztalatait szívesen osztja meg egy jó hangulatú, mozgalmas és inspiráló program keretében.
 

A részvétel ingyenes, csak regisztrációhoz kötött.