A legtöbb közép-európai országban így vagy úgy, nagy a politikai felfordulás. Egyesekben kormányválságok követik egymást, míg mások mindent felforgató választásoknak néznek elébe. Természetszerűleg ezek a fejlemények a civil társadalomra is befolyással vannak, amennyiben állampolgári csoportok, szervezetek és mozgalmak ébrednek rá részvételük szükségességére, és szólnak hozzá a demokratikus folyamatokhoz a választások közben és után.

Ezt a műhelyt az Ökotárs Alapítvány partnereivel együtt - Emberség Erejével Alapítvány, Civil Kollégium Alapítvány, Társaság a Szabadságjogokért - egy közös, az Európai Bizottság által támogatott program keretein belül szervezi, mely program célja a civil szektor kapacitás növelése, és a választások körüli tevékenységekkel kapcsolatos tapasztalatcsere elősegítése.

A műhelyre civil szervezetek, mozgalmak, csoportok képviselőit hívjuk Magyarországról és Európából, hogy inspiráljanak és ötleteket adjanak a következő témákban:

  • információcsere korábbi választások körüli – főként helyi és regionális – kampányokról és aktivizmusról (választói mozgósítás, jelölt fórumok, választási megfigyelés stb.);
  • közös pontok és jó gyakorlatok megtalálása, melyek használhatók későbbi munkában;
  • hálózatosodás és kapcsolatépítés hasonlóan gondolkodó szervezetekkel.

A műhelymunkát online tartjuk, Zoom platformon. Az esemény nyelve magyar és angol, szinkrontolmácsolást biztosítunk! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet – a résztvevőknek az esemény előtt néhány nappal küldjük ki a Zoom linket.

Bővebb információ: Móra Veronika, move@okotars.hu

Bízunk benne, hogy találkozunk!

időpont: 2021. november 4., online

Bővebb információ: okotars.hu

Szánj ránk 7 percet!

A nonprofit.hu kérdőív kitöltése hatalmas segítség nekünk, hogy még jobbak lehessünk. Nem csak a jobb tartalmakkal nyersz, hanem a kitöltők között nyereményeket sorsolunk ki!