Európai Szolidaritási Testület: Új kezdet

OKT
13

Esemény időpontja: 2020. október 13.
Jelentkezési határidő: 2020. október 05.

Online felkészítés a 2021-től induló programciklusra önkéntes projektre pályázóknak. Főbb szerepekben: az új Minőségi Tanúsítvány megszerzése és a Stratégiai Projekttervezés.

Időpont: 2020.10.13. - 2020.10.16.
Helyszín: online

Ti is olyan „mindennapi hősök” vagytok, akik jobbá szeretnék tenni a világot? El tudjátok képzelni, hogy ebben egy külföldi önkéntes is segíti a csapatot? Szeretnétek eligazodni az Európai Szolidaritási Testület új, 2021-től induló világában?

Kapcsolódjatok be a négynapos Új kezdet c. online felkészítésünkre! 

A Tempus Közalapítvány bemutatja:
Európai Szolidaritási Testület: Új kezdet

Tartalom:

Az Új kezdet egy futurisztikus világot mutat be: az Európai Szolidaritási Testület 2021-től induló új világát. A Szolidaritás Hősei megismerik e világ lehetőségeit és felkészülnek annak kihívásaira: a(z új) Minőségi Tanúsítvány megszerzésére és a stratégiai projekttervezés mikéntjeire.

Főszereplők:

A Szolidaritás Hősei: Ti, a „mindennapi hősök”, akik valami jót szeretnétek tenni, és ehhez lehetőséget kerestek.

Stratégiai Projekttervezés: a felkészítés központi szereplője, aki bemutatkozik elméleti alapjaival és gyakorlati ismereteivel. Ismerete elkerülhetetlen mindazoknak, akik 2021-től önkéntes projektek megvalósítását tervezik a program keretében.

Minőségi Tanúsítvány 2.0: pályázatbenyújtáshoz kötelező. A Tanúsítvány 2021-től megújul: az új keretrendszer ismeretét kezdő és újrakezdő Hősöknek egyaránt ajánljuk.

A felkészítés során a szolidaritás területén aktív Hősök:

 • jobban átláthatják és megérthetik az Európai Szolidaritási Testület önkéntesprojektjeit;
 • megismerhetik a 2021-től megújuló programot annak tevékenységtípusaival, illetve olyan tudást szerezhetnek, amellyel jó minőségű pályázatokat és sikeres önkéntes projekteket tervezhetnek, valósíthatnak meg az új programidőszakban;
 • megismerhetik a Minőségi Tanúsítvány keretrendszerében bekövetkező változásokat;
 • megtudhatják, hogyan használhatják fel hatékony(abb)an az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeit a szervezetük és célcsoportjuk igényeinek megfelelően.

A SZOLIDARITÁS HŐSEI

Ez a történet olyan szervezetekhez, intézményekhez illik, akik:

 • alapjaiban ismerik az Európai Szolidaritási Testület céljait, prioritásait, illetve tevékenységtípusait, és karakterleírásukban szerepel az alábbiak valamelyike:
  • önkénteseket fogadnának és fejlődéstörténetüket kísérnék végig az Európai Szolidaritási Testület keretében;
  • kezdő Hősök: a Minőségi Tanúsítvány megszerzésébe vágnának és még első pályázati kalandjuk előtt állnak;
  • tapasztalt Hősök: kalandoztak már az Európai Szolidaritási Testület világában, de szeretnék megszerezni a 2021-től érvényes Minőségi Tanúsítványukat és megismerni a program újdonságait vagy
  • olyan új munkatárs csatlakozott pályázati kalandjukhoz, aki többet szeretne tudni az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeiről.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2020. október 5. éjfélig. A jelentkezés sikerességéről minden jelentkezőt legkésőbb 2020. október 7-ig értesítünk.

A felkészítést minden nap délelőttönként tartjuk. Az egyes alkalmak között a résztvevő Hősök feladatokat fognak kapni, hogy igazán felkészülhessenek az önkéntes projekt tervezésének kalandjára. 

Ha az Erasmus+ ifjúsági projektjei érdekelnek titeket, akkor az E+ Vitaminra itt tudtok jelentkezni szeptember 8-ig.

forrás, regisztráció: tka.hu


Címkék
Covid-19