Szeretne egy igazán hasznos elfoglaltságot, amivel hazai iskolák gyermekein segíthet? Legyen az UNICEF Magyarországnál lelki egészségóra tréner!

Az UNICEF Magyarország küldetésének fontos része a hazai családok lelki, mentális egészségének megóvása.

A nemzetközi kutatások, valamint a hazai vizsgálatok bizonyítják, hogy a világjárvány a gyermekek mentális jóllétét veszélybe sodorta. Az On my Mind – A gyermekek mentális egészségének javítása, védelme és gondozása című UNICEF-jelentés szerint világszinten hétből több mint egy, 10 és 19 év közötti fiatal él diagnosztizált mentális zavarral. Lesújtó tényekről számoltak be a pedagógusok is, akik a gyerekek körében fokozott szorongást, pániktünetet, illetve depressziót tapasztaltak a koronavírus-járvány következtében.

Bár a koronavírus helyzet mérséklődött, a társadalmi és gazdasági nehézségek azóta fokozódtak, további jelentőst stresszt okozva a gyermekeknek, családoknak.

2021-ben az UNICEF Magyarország elindította az azóta is nagy sikerrel működő programját, a Lelki egészségóra programot, melynek középpontjában a gyermekek és fiatalok mentális egészségének megóvása, megerősítése áll. A Lélekkel az Egészségért Alapítvánnyal (Sulinyugi szakmai csoporttal)  együttműködésben fejlesztett óratematika többek között foglalkozik a gyermekek pszichés jólléthez való jogával, a lelki egészség megőrzésének fontosságával, a nehézségek korai felismerésével és egyes stresszlevezető technikák elsajátításával. Az ingyenes, interaktív foglalkozásokat iskolapszichológusok, egészségfejlesztő szakemberek és pedagógusok tartják, 5-12. osztályos gyermekek számára.

Ezen foglalkozások megtartásához keresünk elhivatott önkéntes szakembereket.

A képzés helyszíne:

Győr (pontos helyszín egyeztetés alatt)

A képzés időpontjai:

Első képzési nap: 2023.május 3. 15.00-18.30

Hospitálás:2023.május 4. délelőtt

Második képzési nap:2023.május 17. 15.00-18.30

Harmadik képzési nap: 2023.május 24. 15.00-18.30

Főbb feladat:

– interaktív foglalkozások megtartása iskolai vagy egyéb keretek (pl. táborok) közt

Elvárás:

– iskolapszichológus/ pedagógus/ iskolai szociális segítő végzettség

– jó kommunikációs készség

– elhivatottság

– közoktatási intézményben aktív jogviszony

Amit kínálunk:

– tartalmas módszertani képzés

– értékes kapcsolati rendszer

– szakmai tapasztalat

– rendszeres szakmai szupervízió

– betekintés egy nemzetközileg elismert jogvédő szervezet munkájába

Amennyiben szeretne csapatunk tagja lenni és egy igazán jó ügyért dolgozni, akkor 2023. 04. 28-ig küldje el önéletrajzát a lelkiegeszsegora@unicef.hu e-mail címre!

Várjuk jelentkezését!