Fotózás és aktivizmus - képzés a Közélet Iskolájában

SZE
19

Esemény időpontja: 2020. szeptember 19.
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 05.
Helyszín: Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik egy igazságosabb társadalomért tesznek. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik egy igazságosabb társadalomért tesznek

Nem elég egy jó ügyért küzdeni, meg is kell mutatni azt. És mi lenne hasznosabb erre, mint egy kép, ami többet mond ezer szónál? Ezen a képzésen megismerkedünk a fotózás alapjaival, majd felfedezzük, hogyan használható egy fénykép az ügyünk kommunikációjában. A képzésre szükséged lesz egy olyan eszközre, amivel digitális képet lehet készíteni (mobiltelefon is alkalmas), de ha nem tudsz ilyet hozni magaddal, akkor jelezd a jelentkezési lapon és mi igyekszünk biztosítani.

► A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk választ:

  • Hogyan erősíthetjük fel fényképekkel a szervezetünk üzenetét?
  • Milyen módon dokumentáljunk aktivista megmozdulásokat?
  • Hogyan komponáljuk meg a képeinket és milyen beállításokat alkalmazzunk?
  • Mik az etikus fotózás alapszabályai?

► Miért gyere el?

  • Gyakorlatorientált képzés tapasztalt képzővel
  • Interaktív, változatos módszerek
  • Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

   „Új szemlélet és technikák. Tanulj meg látni, hogy láttatni tudd a fontos dolgokat.” - egy korábbi résztvevő

Kiket várunk? Neked szól ez a képzés, ha szeretnéd jobban megmutatni a számodra fontos ügyeket! Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik egy igazságosabb társadalomért tesznek. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

Mikor? 2020. szeptember 19-20. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

 Jelentkezés és további információ 2020. szeptember 5-ig ide kattintva

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1976805139117384/

A képzést csak akkor tartjuk meg, ha ez biztonságos a résztvevők számára, ugyanakkor mindenképp érdemes jelentkezni, mert járványhelyzet esetén a képzést vagy online tartjuk meg, vagy értesíteni fogjuk a jelentkezőket az új időpontról!

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

A képzést tartja Csoszó Gabriella, fotós, aktivista, művésztanár. Fotós és képzőművészeti munkáiban fontos és érzékeny társadalmi kérdésekkel foglalkozik és oktatóként is ezt a szemléletet képviseli. Munkái megtekinthetők a honlapján.


Címkék
kommunikáció, önkéntesség, aktív polgárság