Mi az a hackathon? És miért civil adatok?
Az egész napos rendezvény célja, hogy hallgatók csapatokban, a megadott témakörök adatait feldolgozzák, elemezzék és újszerű összefüggéseket mutassanak ki az adatvizualizáció eszközeivel. A választható témakörök alapjául civil kezdeményezések és szervezetek által felvetett közügyekkel kapcsolódó adatbázisok szolgálnak majd.
A hackathonra 3-4 fős csapatok vagy egyéni nevezők jelentkezését várjuk; (az egyéni jelentkezőknek mi segítünk csapatra találni). Az eseményt elsősorban az ELTE TáTK első- és másodéves survey statisztika és adatanalitika mesterképzésen részt vevő hallgatói számára szervezzük, de elfogadunk jelentkezést más intézményekből és szakokról is, akár a survey-esekkel vegyes csapatban – adatelemző, programozó és adatvizualizációs képességek itt jól kiegészítik egymást.
 
 
Jelentkezési határidő: május 7.
 
WiFi és ebéd lesz. Saját számítógépet (a használni kívánt szoftverekkel) viszont hozz magaddal.
 
Témák (még alakulóban)
– szülészeti adatok
– városszociológiai adatok
– végrehajtásokkal kapcsolatos adatok
– sajtóadatbázis
– közbeszerzési adatok
– fejlesztendő települések adatai…
Az egész napos verseny során a csapatok munkáját mentorok segítik. A hackathon a csapatművek bemutatásaival, majd a zsűri értékelésével és a legjobbak díjazásával zárul.
 
Időpont: 2023. MÁJUS 12., PÉNTEK, 8:30
 
Helyszín: ELTE Társadalomtudományi kar, Pázmány Péter sétány 1/a Földszint, 0.100b
 
Menetrend:

8:30-9:30 eligazítás, témák bemutatása
9:30-tól csapatmunka
közben 10:30-tól beszámoló mentoroknak
13:00-13:30 ebéd
18:00-20:00 prezentációk
20:00-tól értékelés, díjátadás
 
Az esemény szervezői az ELTE TáTK Survey Statisztika és Adatanalitika mesterképzési szak, a K-Monitor és az ELTE Data for Good kutatócsoport.