A program kifejezetten azoknak szól, akik nem tanultak korábban felsőoktatásban. Célunk az, hogy segítsünk megismerni a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetet, annak gyökereit, strukturális korlátait és együtt mérlegeljük, hogy milyen esélyei vannak a változásnak.

A hat alkalomból álló foglalkozássorozat során különböző, a politikai antropológia klasszikusainak számító és kortárs szerzők szövegeivel ismerkedhetsz meg, melyeknek központi eleme a közjó fogalma és a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet.
Minden alkalomra előre megadott szövegeket kell elolvasnod a hét során, majd ezekről közösen beszélgetünk és gondolkodunk.

Mikor?
Minden hétfőn: május 9., május 16., május 23., május 30., (június 6-án nincs alkalom Pünkösd miatt), június 13. és június 20., 18:00-20:30 óra között.

Hol?
Auróra Közösségi Ház (Bp., Auróra utca. 11.), akadálymentes helyszín

Ha szeretnél az olvasókörhöz csatlakozni, töltsd ki a jelentkezési lapot április 30-ig: https://docs.google.com/.../1FAIpQLScs9.../viewform...

Kiket várunk?
Erre a képzésünkre elsősorban olyan hátrányos helyzetű emberek jelentkezését várjuk, akiknek eddig nem volt lehetősége részt venni felsőoktatásban, azonban érdeklődnek a téma iránt és szeretnének részt venni egy egyetemi szintű kurzuson.Az olvasókör során ezeket a témaköröket fogjuk érinteni:
- Közjó és szabadság a rendszerváltás előtt és után
- A bekerítések marxi értelmezése
- A szabadság a politikában és a gazdaságban
- A létező neoliberalizmus antropológiája
- Társadalmak és gazdasági rendszerek
- A közjó védelmébenA képzésen a részvétel INGYENES. Ha van lehetőséged befizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

A képzést Szántó Diana kulturális antropológus tartja. Kutatási területei a városantropológia, a politikai antropológia és az orvosi antropológia metszéspontjait érintik. Jelenleg fejlesztésantropológiát tanit az ELTE-n és egészségügyi antropológiát a Semmelweis Egyetemen. Az Artemisszió Alapítvány egyik alapítója és szakmai vezetője.

Ha kérdésed van, keress minket bátran! www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 0630 871 7762