A Közélet Iskolája idén újra megrendezi közösségi nyári egyetemét, hiszen eljött az ideje annak, hogy újra lendületet vegyünk a tavaszi kampányidőszak, és negyedik kétharmad után. Dolgozzuk fel együtt a tanulságokat, erősítsük a közösségeinket és készüljünk fel a hosszútávfutásra, ami a társadalmi változásért való munka.

Július 2-án és 3-án közösen gondolkozunk műhelyeken és beszélgetéseken arról, hogyan építsünk egy igazságosabb és egyenlőbb jövőt Magyarországon - és tudnunk kell azt is, hogy milyen út vezet ide, milyen céljaink vannak, nem csak azt, mi ellen küzdünk.

Tanulj és tervezz velünk közösen, hiszen nincs mire várnunk, kezdjük el a jövőt most!

Célunk az, hogy a nyári egyetem a közös gondolkodás, tapasztalatmegosztás és inspiráció terepe legyen a szerveződő közösségeknek, érdekvédőknek, és bárkinek, aki szeretne közösen tanulni. Így ti is hozzájárulhattok beszélgetésekkel, eseményekkel, előadásokkal a két nap programjához!

A nyári egyetemen
- megvizsgáljuk az elmúlt időszakot, hogy összegyűjtsük annak tanulságait és dilemmáit,
- eszközöket és kereteket mutatunk arra, hogy hogyan szerveződhetünk, építkezhetünk tovább,
- megismerhetitek több szervezet munkáját is műhelyeken keresztül,
- a közös tanulás mellett kikapcsolódásra is lesz lehetőségetek, hiszen egymáshoz kapcsolódó, jóllevő aktivisták, érdekvédők és szerveződő közösségek nélkül egyetlen jövőbeli terv sem működhet.

Szeretnénk ha minél színesebb, változatosabb lenne a nyári egyetem, így ti is jelentkezhettek programokkal, melyekkel bemutathatjátok közösségetek témáit, tevékenységeit a többi résztvevő számára. A rendezvényen standolási lehetőséget is biztosítunk a szervezeteknek, így erre is jelentkezhettek!
Erről részleteket a rögzített posztban találhattok.

Mikor? 2022.07.02-03. (szombat-vasárnap) 10:00-18:00
Helyszín: Auróra Közösségi Ház– 1084 Budapest, Auróra utca 11.
A helyszín a pincehelyiséget leszámítva akadálymentes.

Amennyiben egész nap részt fogsz venni a programon, úgy tudunk biztosítani számodra meleg ebédet, azonban ez előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció június elején kezdődik.

A távolabbról érkező résztvevőknek korlátozott számban tudunk szállást is biztosítani, ha mindkét napon részt vesznek. Szállásigényedet szintén a június elején kezdődő regisztráció során tudod jelezni.

A belépés ingyenes, azonban, ha megteheted, örömmel fogadjuk adományod akár a helyszínen, akár átutalással vagy az alábbi linkeken elérhető támogatási lehetőségek egyikével, mellyel nagyban segíted a program megvalósulását és a jövőbeli munkánkat.

 

A részletes programmal később jelentkezünk, és a regisztráció is ekkor nyílik meg. Addig is véssétek be a dátumot a naptáratokba!

Kérdésed van? Küldj levelet nekünk:
e-mail: kozeletiskolaja@gmail.com

 

Forrás: közéletiskolája.hu