Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Meghívó humánerőforrás menedzsment tréningre

OKT
21

Esemény időpontja: 2016. október 21.
Jelentkezési határidő: 2016. október 13.

A képzés célja, hogy a résztvevők megértsék: az emberi erőforrás-menedzsment azon funkciók kölcsönösen egymásra épülő együttese, amelyek az emberi erőforrás hatékony felhasználását segítik elő az egyéni és a szervezeti célok egyidejű figyelembevételével.

Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE)

Célunk továbbá, hogy a képzés felkészítse a nonprofit szektor vezetőit, munkatársait HR stratégia készítésére és annak szervezeti bevezetésére.
Az interaktív, gyakorlatorientált képzéssorozat 80 órás, 5 alkalmas tréning formájában valósul meg.
A képzésbe bevont előadók és trénerek civil HR tapasztalatokkal rendelkező szakemberek:

  • Rettegi Zsolt, felnőttképzési szakértő, humántanácsadó
  • Jusztin István, Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért trénere

A képzés tematikája és időpontjai:

  • 2016. október 21-22. Szervezeti kultúra, a HR szerepe a civil szervezetben

(mi a HR, fogalomtisztázás, fogalmak bevezetése; a HR jelentősége-szemléletformálás; civil HR sajátosságai; alapvetések, HR stratégiai elemek, szervezeti kultúra, szervezeti belső kommunikáció)

  • 2016. november 18-19. Stratégiai humánerőforrás menedzsment (HEM)

(HR terv készítése, munkakör tervezése, személyzetbiztosítás, személyzetfejlesztés, teljesítményértékelés, munkaügyi kapcsolatok, HEM informatikai és elszámolási rendszer)

  • 2016. december 9-10. Civil vezetés, civil HR struktúra

(önismeret, a vezető szerepei, a vezetői munka rendszerezése, a vezetés megoszlása, a helyzetfüggő vezetés, vezető és munkatársak kapcsolata a szervezetben, humánügyi probléma-kezelés)

  • 2017. január 13-14. Önkéntes-menedzsment, atipikus foglalkoztatási formák

(alkalmazott és önkéntes státusz összehasonlítása, önkéntes a szervezetben, az önkéntesek kezelése, önkéntesek menedzselésének lépései, atipikus foglalkoztatási formák bemutatása)

  • 2017. február 10-11. Munkatársak munkahelyi motivációja, szocializációja, problémáinak megoldása

(szociális ellátás, értékelés, javadalmazás, motiválás, egészségvédelem, munkavédelem, biztonság, stressz és kiégés - fogalomtisztázás, a kiégés folyamata, a személyiség, mint rizikófaktor, a burnout szindróma terápiája)

A képzés elvégzésével a résztvevő képessé válik egy szervezet HR tervének összeállítására, képes a megfelelő atipikus foglalkoztatási formákat kiválasztani a szervezete számára, tudja, hogyan lehet önkéntesekkel dolgozni, valamint képes felismerni a stressz, kiégés jeleit és képes azt kezelni.

A jelentkezéseket a kepzes@kife.hu címre várjuk az itt letölthető jelentkezési lapon

Jelentkezési határidő: 2016. október 13.

A képzés 80 órás, gyakorlatorientált és Budapesten 5 alkalomra lebontva, havi egy hétvégén valósul meg.

További részletek a Humánerőforrás fejlesztés projektről a http://www.kife.hu/hu/projekt/civil-szervezetek-humaneroforras-fejlesztese oldalon találhatók.


Címkék
képzés