Erre a műhelyünkre civil szervezetek, önszerveződő közösségek és társadalmi mozgalmak képviselőit várjuk, akik szeretnének szervezeti álláspontot és stratégiát kialakítani a közelgő országgyűlési választásokkal kapcsolatban annak érdekében, hogy a választásokat leginkább hasznosítani tudják az általuk képviselt csoportok és ügyek érdekeinek képviseletéhez. Előnyt jelent, ha egy szervezetből/közösségből többen jelentkeznek, mert így hatékonyabban lehet a gyakorlatba ültetni a tanultakat.

Arról, hogy szerintünk miért fontos, hogy a civil szervezetek is foglalkozzanak a választásokkal, itt olvashattok!

Hol? Online a Zoom felelütén. A részvételhez stabil internetkapcsolatra és kamerával, mikrofonnal felszerelt számítógépre van szüksége. 

Mikor? 2021. december 4-5. 10-18 óra

Ha szeretnél részt venni, töltsd ki az oldal alján található jelentkezési lapot 2021. november 28-ig vagy kattints ide!  Részvétel csak védettségi igazolvánnyal!

 

Az képzésen ilyen kérdésekről tanulunk interaktív módszerekkel:

-      Hogyan működik a választási rendszer?

-      Milyen szerepe lehet a civil szervezeteknek/közösségeknek az országgyűlési választásokon?

-      szervezeti stratégiák kialakítása a 2022-es országgyűlési választásokra

-      Milyen eszközökkel tudjuk a saját ügyünk számára hasznosítani a választásokat?

-      A mozgósítás, a választási megfigyelés és a választási érdekvédelem eszközei

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

A képzést Udvarhelyi Tessza (Közélet Iskolája) és Sebály Bernadett tarják. A képzést a Civilkollégium Alapítvány és a Közélet Iskolája közösen szervezik. 

Keress minket bátran, ha kérdésed van! www.kozeletiskolaja.hukozeletiskolaja@gmail.com, 0620 550 1561

A Civilek és választások projekt az Ökotàrs, az Emberség Erejével és a Civil Kollégium Alapítvány valamint a  TASZ, Társaság a Szabadságjogokért együttműködésében valósul meg, az Európai Unió Rights, Equality and Citizenship programjának támogatásával.

Forrás és jelentkezés:kozeletiskolaja.hu