Egy mozgalom erejét olyan csoportok, szervezetek, közösségek adják, amelyek hasonló célokért dolgoznak, és jól ki tudják egészíteni egymást.
De az erős szövetségesi hálón kívül arra is szükség van, hogy a mozgalom élni tudjon a politikai helyzet adta lehetőségekkel, és hatni tudjon az emberek gondolkodására.

Ezen a képzésen arról lesz szó, hogyan tudunk erős mozgalmat építeni, és ebben mi lehet a szerepe saját csoportunknak. A képzés során célunk, hogy a magyar mozgalmi hagyományról is mélyítsük tudásunkat, de külföldi mozgalmak sikereiből és kudarcaiból is tanulunk, és a mozgalomelmélet alapjaival is megismerkedünk.

Mikor? május 7-8. (hétvége) 10-18 óra
Hol? Auróra közösségi ház (Budapest, Auróra utca 11. - akadálymentes helyszín)
Ha szeretnél részt venni, töltsd ki a jelentkezési lapot április 21-ig: https://forms.gle/wG3NP9RHN2n7313XA

Részvétel csak oltási igazolvánnyal!

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy mozgalmi szervezetben aktív embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért tesznek. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.A képzésen ilyen kérdésekre keresünk közösen a válaszokat:
- A jelenlegi magyar politikai helyzetben mi kell a változáshoz?
- Mitől igazán erős egy társadalmi mozgalom?
- Mit tanulhatunk magyar és külföldi példákon keresztül a társadalmi változásról?
- Mit tehet a saját szervezetem egy mozgalom megerősödéséért?

A képzésen a részvétel ingyenes. Ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk.

A képzést Sebály Bernadett és Udvarhelyi Tessza (Közélet Iskolája) tartják

Forrás: kozeletiskolaja.hu