A kétnapos képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a részvételi akciókutatás (RAK) elméleti és gyakorlati alapjaival, és valós példákat láthatnak arra, hogy ez a módszer hogyan használható társadalmi problémák megoldására, és miként járulhat hozzá ahhoz, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjai felismerjék az őket érintő rendszerszintű elnyomás okait, és képesek legyenek kiállni magukért. A résztvevők kidolgozzák saját kutatási tervüket is, mely akár kiindulópontként szolgálhat egy jövőbeli kutatáshoz.
 
Mikor? 2021. november 13-14. (szombat-vasárnap) 10-18 óra
Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)
 
Ha szeretnél részt venni, töltsd ki az oldalon található jelentkezési lapot 2021. november 1-ig vagy kattints ide! 
Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat, civil szervezetekben dolgozókat, kutatókat, valamint kutatás iránt érdeklődő embereket várunk, akik a kutatást társadalmi változás eléréséhez szeretnék használni, és a folyamatot közösen valósítanák meg azokkal, akik az adott problémában érintettek.
 
A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat egy tenni akaró csoportban:
  • Hogyan működik a közösségi alapú kutatás?
  • Hogyan válhatnak kutatóvá olyan emberek, akik sosem jártak egyetemre?
  • Miként idézhet elő a kutatás valós társadalmi változást?
Részvétel csak védettségi igazolvánnyal!
A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.
 
A képzést Molnár Zóra (Közélet Iskolája) és Rosenfeld Annajuli (Szolidáris Gazdaság Központ és a Nők Egymásért Mozgalom) tartják.
 
Hívj fel minket, vagy írj nekünk bátran, ha kérdésed van! www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 0620 550 1561
Kérjük, te is küldd el a képzési lehetőséget olyan ismerőseidnek, akiket érdekelhet!

Szánj ránk 7 percet!

A nonprofit.hu kérdőív kitöltése hatalmas segítség nekünk, hogy még jobbak lehessünk. Nem csak a jobb tartalmakkal nyersz, hanem a kitöltők között nyereményeket sorsolunk ki!