Stratégiai tervezés – Képzés a Közélet Iskolájában

NOV
29

Esemény időpontja: 2019. november 29.
Jelentkezési határidő: 2019. november 15.
Helyszín: Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

A stratégiai működés abban segít, hogy célirányosan működjön egy szervezet, hogy ledobja az kiüresedett, már terhes szokásokat, hogy fejlődjön és sikereket érjen el a csoport, és hogy motiváltak maradjanak a tagok.

Stratégiai tervezés – Képzés a Közélet Iskolájában

A jó csoportműködés alapja a közös társadalmi vízió lefektetése. Fontos, hogy egyértelmű célokat fogalmazzunk meg és legyen rövid, valamint hosszú távú terv ezeknek az eléréséhez. A stratégiai működés abban segít, hogy célirányosan működjön egy szervezet, hogy ledobja az kiüresedett, már terhes szokásokat, hogy fejlődjön és sikereket érjen el a csoport, és hogy motiváltak maradjanak a tagok. Ezeken a területeken igyekszik ez a képzés minél hatékonyabb segítséget nyújtani.

A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat:

  • Hogyan alkossunk szervezeti stratégiát? Mik az átlátható és hatékony működés gátjai?
  • Milyen jelentősége van a társadalmi víziónak a tagok számára?
  • Hogyan lehet a szervezet hosszú távú céljait követni a gyakorlatban?
  • Hogyan csökkentsük a pályázati függőséget?

Kiket várunk?

Erre a képzésünkre érdekvédő szervezetek, önszerveződő közösségek és társadalmi mozgalmak képviselőit várjuk, akik szeretnék, ha a szervezetüknek lenne világos víziója rövid, közép és hosszú távú céljairól, és kidolgozott stratégiája ezeknek a céloknak az elérésére. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet többen képviselnek a képzésen.

Miért gyere el?

  • Ez egy gyakorlatorientált képzés, ahol már a két nap alatt jelentősen tudod fejleszteni a csoportod stratégiáját és megoldásokat találni a szervezeti problémákra
  • Visszajelzéseket és válaszokat kaphatsz tapasztalt képzőktől
  • Sokszínű és támogató csoport, akik hasonló helyzetben vannak, így egymást segítve terveznek és tanulnak

„Színvonalas, gyakorlatorientált szakmai képzés” – korábbi résztvevő

Mikor? 2019. november 29-30. (péntek-szombat) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2019. november 15-ig. 

A képzést tartják:

Fernengel Ági: Szociológus, a Közélet Iskolája oktatási programfelelőse és képzője. Kritikai társadalomelmélettel, és állampolgári és politikai oktatással foglalkozik. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.

Ivány Borbála: Jogász, a hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek jogainak és érdekeinek érvényesítéséért dolgozó Utcajogász csoport egyik megalakítója. 2010 óta a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje, munkatársa, fogvatartottakkal való hatósági bánásmód vizsgálatával, diszkriminációs ügyekkel és a büntetőeljárásban terheltek jogainak érvényesítésével foglalkozik. A Közélet Iskolájában rendszeresen vezet stratégiai tervezéseket és képzéseket, kuratóriumi tag.

Udvarhelyi Tessza: Kulturális antropológus és környezetpszichológus, a Közélet Iskolája alapítója. Aktivista és érdekvédelmi tapasztalatait A Város Mindenkié csoportban szerezte, közel 20 éve dolgozik civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal, mélyen elkötelezett a társadalmi igazságosság mellett.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet, utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/474817096647883/

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hukozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)

forrás: kozeletiskolaja.hu


Címkék
képzés, szervezet fejlesztése