„Társadalmi innováció és hatásmérés a foglalkoztatásban” szakmai konferencia

NOV
14

Esemény időpontja: 2019. november 14.
Helyszín: Millenáris Park B épület, IFKA Látogatóközpont

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közösen 2019. november 14-én országos szintű konferenciát szervez az Interreg Central Europe programban megvalósított Social(i)Makers projekt keretében.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. 2019. november 14-én országos szintű konferenciát szervez az Interreg Central Europe programban megvalósított Social(i)Makers projekt keretében.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közösen 2019. november 14-én országos szintű konferenciát szervez az Interreg Central Europe programban megvalósított Social(i)Makers projekt keretében. A Social(i)Makers projekt pénzügyi közvetítőkkel, vállalkozókkal, szakpolitikai szakemberekkel és a lakossággal együttműködve elősegíti a társadalmi innovációs kapacitások növekedését alulról szerveződő interakciókra épülő, nyüzsgő ökoszisztéma kialakítása érdekében. A projekt keretében kétlépcsős transznacionális képzési program, 'Social(i)Makers Launchpad' fogja össze a közép-európai tanulási és innovációs közösséget.

A konferencia szakmai programja a projekt keretében 2019. május 23-án megszervezett és sikeresen lebonyolított World Café tartalmi és szakmai outputjára (foglalkoztatási „térkép”) épül. 

Helyszín: Millenáris Park B épület, IFKA Látogatóközpont 

A rendezvény célja kettős:

  • egyrészt jelenleg is működő társadalmi vállalkozások, valamint társadalmi vállalkozások fejlesztésével foglalkozó szakértők „láthatóvá tétele” a szélesebb közönség számára, valamint szakmai tudás- és tapasztalatmegosztás, ill. jógyakorlatok bemutatása a társadalmi hatásmérés területén,
  • másrészt a Social(i)Makers projekt keretében létrehozott konkrét, szakmai outputok népszerűsítése (Social Innovation Design Toolbox & Skyrocket Platform), azaz egy online, a társadalmi innováció területén dolgozó szakemberek és társadalmi vállalkozások számára is hasznos eszközöket felvonultató e-learning felület és egy, a különböző stakeholderek közötti együttműködést lehetővé tevő és promotáló honlap ismertté tétele a résztvevők körében. 

Tervezett program:

9:00-9:30 Regisztráció

9:30-9:45 Megnyitó, köszöntő (Innovációs és Technológiai Minisztérium, Huba Bence - IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., nemzetközi csoportvezető)

9:45-10:15 Társadalmi vállalkozások stratégiai szerepe az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. működésében                      Nemzetközi projektjeink és aktuális tevékenységeink – felhívás szakmai együttműködésre (Jakab Áron – IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., vezető társadalmi vállalkozás szakértő)

10:15-11:15 Nemzetközi szakértő témafelvezető előadása és interaktív szekciója (Jeremy Nicholls, Egyesült Királyság, SROI Network és a Social Value UK igazgatója, társadalmi hatásmérés szakértő)

11:15-11:30 KÁVÉSZÜNET

11:30-12:30 Társadalmi hatásmérés a Kék Madár Alapítványnál (Mészáros Andrea, ügyvezető)

12:30-13:15 EBÉDSZÜNET

13:15-14:15 Társadalmi hatásmérés módszertanok és esettanulmányok – kerekasztal beszélgetés az IFUA Nonprofit Partner vezetésével

Dr. Révész Éva - IFUA Nonprofit Partner, vezető tanácsadó
Dr. Both Emőke Kinga – Bagázs Közhasznú Egyesület, elnök
Scholtz Krisztina – Nagy Lépés Futárszolgálat, társalapító, gyógypedagógus
Pechan Szabolcs – SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, projektigazgató

14:15-15:15 Társadalmi hatásmérés módszerei minimális és ideális költségvetéssel: ERSTE roma társadalmi vállalkozások és a MOL Gyermekgyógyító program hatásmérésének bemutatása 

Bakó Csaba – SIMPACT Nonprofit Kft., ügyvezető
Gáborné Haáz Andrea – MOL Alapítvány, ügyvezető

15:15-16:00    Kérdések és válaszok szakértőink bevonásával 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, tolmácsolást biztosítunk az angol nyelvű előadás ideje alatt.

A rendezvényre november 8-ig lehet jelentkezni az alábbi linken található regisztrációs íven: https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/bc6d649f414b2af7dae474a941e3ca30

Szeretettel várjuk rendezvényünkön! 

A Social(i)Makers projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.


Címkék
innováció, szociális, foglalkoztatás