A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 11. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az akció szervezője és koordinátora az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI)
Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.
Várunk minden környezetért tenni akaró önkéntest.

Az idei TeSzedd! akcióra 2023. április 22-28. között kerül sor!
A programhoz két módon lehet csatlakozni:
– találkozási pont regisztrálásával koordinátorként vagy
– már meglévő, találkozási ponthoz önkéntesként való csatlakozással!

Regisztráció

A regisztrációs időszak kezdete: 2023. március 20. 13:00 óra
A jelentkezési határidő: 2023. április 11. 18:00 óra

A regisztrációt követően visszaigazoló email-t küldünk a regisztráció során megadott email-fiókba. A sikeres visszaigazolást követően a TeSzedd! Infopont-ra belépve lehet megadni a további adatokat. Ezen a ponton szükséges azt is eldönteni, hogy a jelentkező koordinátorként (aki egy minimum 10 főből álló, szemetet szedni akaró csapat képviselőjeként új találkozási pontot hoz létre és felel az akciónap szervezéséért és lebonyolításáért) vagy önkéntesként (aki egy koordinátor által már regisztrált nyílt találkozási ponthoz) szeretne csatlakozni a programhoz.

koordinátor feladata átvenni és kiosztani a hulladékgyűjtéshez szükséges eszközöket, aláíratni a jelenléti ívet, koordinálni az eseményeket, majd az akció után a webes felületen megadni, hogy hol hagyták a megtöltött zsákokat, továbbá megbizonyosodni azok elszállításáról.
Önkéntesként egy már meghirdetett találkozási ponthoz lehet csatlakozni és részt venni az akcióban. Önkéntesként az akciónap előtt mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot az adott akció koordinátorával!
Amennyiben kérdése, problémája merül fel a regisztráció során, a +36-30-119-1866 (főmenü 6-os gomb) telefonszámon vagy az info@teszedd.hu email címen állunk rendelkezésére.

szemétszedés pontos helyét minden esetben a koordinátor határozza meg, ami lehet magán- illetve közterület is. Fontos, hogy engedély nélkül ne lépjünk be magánterületre, valamint tartózkodjunk a forgalom akadályozásától és ne veszélyeztessük az akcióban részt vevők testi épségét! Emellett lényeges, hogy olyan típusú illegálisan elhagyott hulladék legyen a szedésre kiválasztott területen, amilyet az akció keretében gyűjteni lehet. Az összegyűjtött hulladékkal telt zsákokat olyan helyre kell elhelyezni, amelyet a szemétszállító jármű könnyen meg tud közelíteni (pl. aszfaltozott út mentén, hozzáférhetően) és nem akadályozza a forgalmat.

további információk: szelektalok.hu