Ütős, hatásos és közösségi! – Akció- és kampányszervezés képzés a Közélet Iskolájában

FEB
22

Esemény időpontja: 2020. február 22.
Jelentkezési határidő: 2020. február 05.
Helyszín: Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Ezen a képzésen a résztvevők megismerkedhetnek az érdekvédelmi akciók és kampányok szervezésének módszereivel és eszközeivel.

Ütős, hatásos és közösségi! – Akció- és kampányszervezés képzés a Közélet Iskolájában

Ahhoz, hogy teljes jogú állampolgárként élhessünk, fel kell ismernünk a saját erőnket és meg kell tanulnunk használni azt.Ezen a képzésen a résztvevők megismerkedhetnek az érdekvédelmi akciók és kampányok szervezésének módszereivel és eszközeivel.

A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat:

  • Hogyan épül fel egy érdekvédelmi kampány?
  • Hogyan tudunk akciókkal és kampánnyal bázist és szövetségeket építeni?
  • Sajtótájékoztató, flashmob, performasz, tüntetés. Melyiket mire használjuk?
  • Hogyan osszuk meg a felelősséget és a munkát a szervezés során?

Miért gyere el?

  • Gyakorlatban tapasztalt képzők
  • Interaktív, változatos módszerek
  • Gyakorlatorientált képzés, ahol olyan tudást szerezhetsz, melyet azonnal hasznosítani tudsz
  • Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet többen képviselnek a képzésen.

„Ez jelenleg a legjobb hely, ahol az érdekérvényesítésről tanulhatsz. Aktív állampolgároknak kötelező!” – korábbi résztvevő

Mikor? 2020. február 22-23. (szombat-vasárnap) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2020. február 5-ig.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2684324678323229/

A képzést tartják:

Udvarhelyi Tessza: Kulturális antropológus és környezetpszichológus, a Közélet Iskolája alapítója. Közel 20 éve dolgozik civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal, mélyen elkötelezett a társadalmi igazságosság mellett. Aktivista és érdekvédelmi tapasztalatait A Város Mindenkié csoportban szerezte, a Mártát a Magdolnának és a Pikót Polgármesternek kampányok koordinátora volt.

Homoki Andrea: Közösségszervező és aktivista. A Civil Kollégium Alapítvány jóvoltából két vidéki kisvárosban, Gyálon és Vecsésen várospolitikával és közszolgáltatásokkal foglalkozó csoportok közösségszervezője. Az Eleven Emlékmű- az én történelmem önkéntes aktivistája. A székesfehérvári Hóman Bálint szobor elleni tiltakozás egyik koordinátora volt. Jelenleg közösségi vezetőknek és közösségszervezőknek szóló CKA-s oktatási programok rendszeres képzője.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentes.

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hukozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)

Ez a képzés az ÉRDEKVÉDELEM MESTERFOKON sorozat része. Önmagában is hasznos, de elvégezheted mellé az alábbi képzéseinket is, hogy az érdekvédelem mestere legyél:

- Polgári engedetlenség képzés - május 16-17.

- Társadalmi mozgalmak és a hatalom képzés - június 6-7.

forrás: kozeletiskolaja.hu


Címkék
szociális, aktív polgárság, környezet, demokrácia