WEBINAR: Üzleti folytonosság társadalmi vállalkozásoknak: hogyan gondolkodjunk a túlélésről, míg eljön az újraépítkezés ideje?

ÁPR
28

Esemény időpontja: 2020. április 28.

Virtuális beszélgetésre invitáljuk a társadalmi vállalkozásokat, hogy segítséget nyújtsunk a járvány okozta nehéz üzleti és piaci helyzet leküzdésében.

2020. április 28. 14-15:30h

Virtuális beszélgetésre invitáljuk a társadalmi vállalkozásokat, hogy segítséget nyújtsunk a járvány okozta nehéz üzleti és piaci helyzet leküzdésében. Várjuk azok részvételét, akik úgy érzik, már uralják a helyzetet, és azokét, akik még bizonytalanok, mit lépjenek, vagy már léptek, de nem tudják, jól tették-e.

  • Hogyan értékeljük piaci és pénzügyi helyzetünket most, a közeljövőben és esetleg később?
  • Mit kell megvédenünk és mi az, amit elengedhetünk?
  • Mi lesz a társadalmi hatásunkkal?
  • Milyen eszközeink vannak értekeink (humán és más) fenntartására, támogatására és fejlesztésére?
  • Hogyan működjünk együtt partnereinkkel?
  • Milyen külső segítségre számíthatunk?
  • Milyen vezetők legyünk most?

Ezekre a kérdésekre kíván választ adni Mészáros Andrea tapasztalt társadalmi vállalkozó, az Ízlelő étterem (https://izleloetterem.hu/szekszard/) és a Kék Madár Alapítvány vezetője és Varga Éva társadalmi vállalkozásfejlesztési szakértő. Az egy-másfél órás webinart egy rövid áttekintő prezentációval kezdjük. Ezt egy beszélgetés követi, amelyben Andrea megosztja tapasztalatait, és válaszolunk a hallgatóság felvetéseire és kérdéseire.

Szándékaink szerint ez a webinar egy sorozat első része. A továbbiakban megvizsgálnánk, hogyan lehet elkezdeni az újraépítkezést a temérdek bizonytalanság közepette, és hogy lehet felkészülni a jövő kisebb-nagyobb válságaira anélkül, hogy szem elől tévesztenénk fő célunkat, a társadalmi hasznosságot.

A webinart a NIOK Alapítvány teszi lehetővé számunkra a Zoom platformon. Ha szeretne résztvenni, kattintson az alábbi linkre, regisztráljon, és a válasz e-mailben megkapja a csatlakozáshoz szükséges linket: https://techsoupglobal.zoom.us/meeting/register/tJAvcuyqrjgrGtM8fyz36SYkWUrPuW0V6p0l

Mészáros Andrea

Mészáros Andrea szociálpolitikus, társadalmi vállalkozó, a hátrányos helyzetű, fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedését segítő Kék Madár Alapítvány ügyvezetője. Andrea a megálmodója és a létrehozója az Ízlelő családbarát étteremnek, amelyik már 13 éve működik töretlen népszerűséggel. Ezalatt számos nehézséggel, krízissel találták szembe magukat, amin hol könnyebben, hol nehezebben, de valahogy mindig túljutottak. A mostani vészhelyzetben is keményen dolgoznak a túlélést biztosító eszközök, megoldások kidolgozásán. Andi saját bevallása szerint titka nincs, sőt a biztos sikerhez vezető utat sem ismeri, de szívesen mesél tapasztalatairól, a kudarcokról és a sikerekről.

Varga& Eacute;va

Varga Éva független szakértő a társadalmi vállalkozás fejlesztés és finanszírozás területén. Az elmúlt 17 év során számos vállalkozás-fejlesztési program és társadalmi befektetési alap kialakításában és működtetésében vett részt, és társadalmi vállalkozások százaival dolgozott közvetlenül vagy képzések során. A NESsT-nél eltöltött 10 év alatt megismerte a magyar és európai társadalmi vállalkozások igényeit, lehetőségeit és kihívásait, és segítette őket üzleti modelljeik megvalósításában. Éva nagy várakozással tekint a webinar elé, ahol megosztja majd közelmúltbeli tapasztalait, néhány hazai és külföldi jó gyakorlatot és a rendelkezésre álló forrásokat a válság kapcsán.


Címkék
társadalmi vállalkozás, képzés, Covid-19