Nonprofit menedzsment mesterképzési program 2010–2011

Esemény időpontja: 2011. május 26.
Jelentkezési határidő: 2011. április 04.
Helyszín: III. kerület, Nagybátonyi utca 8–10.


A TANANYAGEGYSÉGEK RÖVID BEMUTATÁSA

FORRÁSTEREMTÉS (16 óra – 1×2 nap)
Civil pályázati források – pályázatírási trükkök és technikák:
A képzési blokkban a résztvevők megismerkedhetnek a legfontosabb civil pályázati forráselosztó szervezetekkel, a pályázati témákkal és trendekkel, valamint megismerhetik azokat az alapvető hibákat, melyek az első elutasítások leggyakoribb okozói. A tréning során szó lesz a pályázatírás tízparancsolatáról, a formai és tartalmi kihívásokról, valamint a sikeres pályázatírás meghatározó tényezőiről. A képzési blokk gyakorlatorientált, így már benyújtott sikeres és sikertelen pályázatokat is elemzünk a tapasztalati tanulás során.

PROJEKTMENEDZSMENT (16 óra – 1×2 nap)
Nem létezik civil szervezet projektek nélkül! A képzési blokkban gyakorlati tapasztalatok megosztása és a projektek kihívásai állnak a középpontban.
A legkisebb projekttől a legnagyobbakig, szó lesz a projektek értelmezéséről és így a projektmenedzsmentről.
A projektötlet kitalálásától a projekt lezárásáig számtalan lépést kell megtenni, melyben szakértőink nyújtanak segítséget. A vezetői projektkövetés csakúgy része a képzésnek, mint a jó projektcsapat felállítása, vagy egy projektértekezlet levezetése. A képzési blokkban részletesen kitérünk a Gantt diagram gyakorlati használatára és projektek értékelésére is.

KOMMUNIKÁCIÓ, MARKETING ÉS PR (16 óra – 1×2 nap)
Szakértőinkkel a képzés során a civilek kapcsolódási lehetőségeit érintjük a média irányába, feltárjuk azokat a pontokat, ahol egy szervezet hatékonyabban tud megjelenni
a célcsoportja vagy a támogatói körében, vizsgáljuk a médiamegjelenések erejét egy civil szervezet fejlesztése, növekedése vonatkozásában. A képzésen feltérképezzük
azokat az állami és önkormányzati szereplőket, akik fontos partnerei lehetnek egy-egy civil szervezetnek az állami, önkormányzati feladatok átvállalása révén, vagy a szakmai együttműködés és a közéleti célok megvalósítása vonatkozásában.
Körüljárjuk az önkormányzatok szerepét a helyi civilek támogatásában mind szakmai mind anyagi oldalról, valamint keressük azon kapcsolódási pontokat, ahol egy civil szervezet ötlete fogadtatásra találhat.

NONPROFIT GAZDASÁGI, PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI ISMERETEK (16 óra – 1×2 nap)
Ebben a képzési blokkban a résztvevők megismerkedhetnek a civil szervezeteket érintő legfontosabb pénzügyi szabályozásokról, valamint az alapvető gazdasági ismeretek mellett a számviteli törvény ide vonatkozó paragrafusainak közérthető formában való megértéséhez is támogatást adunk. A civil szervezetek fajtáiról, a bejegyzésről és a bejegyzéssel járó kötelezettségekről is szót ejtünk, valamint egyszerűen elkészíthető gazdasági kimutatásokat is bemutatunk az excel segítségével.


Csatolmány: kepzes.pdf
Címkék
Egyéb, nonprofit gazdasági társaság