Kalendáriumunkban a civil szektort és a civil szervezeteket érintő legfontosabb eseményeket, határidőket találja, hogy ne maradjon le semmiről, ami Önnek, vagy szervezetének fontos lehet! Sőt! Ha szeretné, akkor a naptár ikonra kattintva betöltheti a dátumokat levelező programja naptárába, így az mindig tudja figyelmeztetni, ha határidő közeleg! Jó böngészést kívánunk!

 

Bevallási határidők

Minden bevallást, adatszolgáltatást, jelentést kizárólag elektronikus úton kell beadni az illetékes hatóságok felé, a kormányzati portálon, az Ügyfélkapun keresztül.
A NAV bevallásait kötelező alkalmazni. A bevallások számozása: év és nyomtatványszám (pl:2001, a 2020. évi 01-s nyomtatvány). A tájékoztatóban csak a nyomtatványszámot közöljük.

Adatszolgáltatási kötelezettség a KSH részére

Adminisztrációs határidő

A civil és egyéb nonprofit szervezeteknek adatszolgáltatási kötelezettségüket elektronikus úton, a KSH-ELEKTRA rendszeren keresztül kell teljesíteniük.

még
0
nap
2020. 09. 30.

Regisztráció 1% gyűjtésére

Adminisztrációs határidő

Megjelent a 2020-as EGYREG adatlap! Szeptember 30-áig regisztrálhatnak azon szervezetek, amelyek 2021-ben már jogosultak lesznek, vagy egyéb okból eddig még nem gyűjtöttek!

még
0
nap
2020. 09. 30.

Autizmus-specifikus nevelés és oktatás támogatása 2020

Pályázat

A pályázati program célja a minőségi autizmus-specifikus nevelés, oktatás feltételeinek megteremtése az autizmus spektrum zavarral küzdő gyermek(ek)et integráltan nevelő, nevelő-oktató köznevelési intézményekben.

még
0
nap
2020. 09. 30.

Microsoft Civil Tech Solutions 1.: Hatékony távmunka

Képzés

Hogyan integráljuk a távmunkát a szervezet életébe és működésébe? Hogyan lássunk rá a csapat munkavégzésére, a bizalmat is megőrizve? Mitől lesz igazán hatékony a távmunka?

még
0
nap
2020. 09. 29.

Online alap pályázatíró képzés

Képzés

A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ szeretettel ajánlja figyelmükbe alábbi képzését, mely a pályázatírás területét járja körül alapszinten.

még
0
nap
2020. 09. 29.

MÁSODIK HULLÁM- Az Ökotárs Alapítvány pályázati felhívása

Pályázat

A kuratórium és a munkatársak döntése alapján, az Ökotárs saját forrásainak felhasználásával kiírt pályázatunk célja az új típusú koronavírus-járvány első, tavaszi hullámában leginkább sújtott, veszélyeztetett célcsoportok számára célirányos és hatásos segítséget biztosító civil szervezetek munkájának elismerése, kihangosítása és támogatása.

még
0
nap
2020. 09. 28.

Ismét ProBono PÉNTEK: ingyenes jogi konzultációs lehetőség

Esemény

A PILnet folytatja ProBono PÉNTEK programját, amelynek keretében előzetesen megjelölt pénteki napokon az ügyvédi irodák félórás idősávokban ingyenes ONLINE tanácsadást nyújtanak nonprofit szervezeteknek, szakértelmüknek megfelelő témákban

még
0
nap
2020. 09. 25.

Autonómia30

Esemény

Az 1990-ben alapított civil szervezet a roma integráció témakörében rendezett kerekasztal-beszélgetésekkel ünnepeli születésnapját

még
0
nap
2020. 09. 24.

Pályázat a könnyűzenei fesztiválok támogatására

Pályázat

A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatot hirdet a COVID járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500 fő feletti könnyűzenei fesztiválok szervezőinek támogatására.

még
0
nap
2020. 09. 24.

Reclaim our Civil Space!

Esemény

Reclaim our Civil Space! néven új projektet indít az Ökotárs, amelynek a megnyitója egy webinárium lesz szeptember 22-én délután 4 órától

még
0
nap
2020. 09. 22.

A megjelent balatoni algavirágzás okainak felkutatása és intézkedési javaslatok kidolgozása

Pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázati kiírást tesz közzé a 2019. évi balatoni algavirágzás kialakulásához vezető fő tényezők meghatározására, a lehetséges okok, ok-okozati összefüggések vizsgálatára, a várható hatások becslésére, valamint a hasonló események megelőzését célzó lehetséges intézkedések feltárására.

még
0
nap
2020. 09. 20.

Fotózás és aktivizmus - képzés a Közélet Iskolájában

Képzés

Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik egy igazságosabb társadalomért tesznek. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

még
0
nap
2020. 09. 19.

CIVIL INFO – NEA 2021 - országos tájékoztató rendezvény

Esemény

A Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ tisztelettel meghívja Önt és az Önök civil szervezetének tisztségviselőit, tagjait és az érdeklődőket fenti című budapesti előadására, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartanak.

még
0
nap
2020. 09. 17.

Pályázati felhívás a Tanoda szolgáltatást működtető szolgáltatók befogadására és költségvetési támogatására

Pályázat

A Tanoda program a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia alapján, a gyermekek esélynövelő szolgáltatásaként működő szolgáltatás, de további stratégiák célkitűzéseinek megvalósításához is hozzájárul, mint például a Köznevelés-fejlesztési stratégia és a Végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni stratégia.

még
0
nap
2020. 09. 14.

Kulturális Örökség Napjai 2020

Pályázat

Az épített, a régészeti és a természeti örökséget bemutató rendezvények csatlakozását várják a 2020-as Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz.

még
0
nap
2020. 09. 13.

Székesfehérvári Civil Nap

Esemény

A szeptember 12-i Civil Nap fontos bemutatkozási, kapcsolatteremtési lehetőség lesz a városban tevékenykedő civilek számára, illetve jogosultsági feltétel az ősszel kiírásra kerülő pályázatnál.

még
0
nap
2020. 09. 12.

XIV. Ars Sacra Fesztivál

Esemény

Erdő Péter bíboros kezdeményezésére Párizs, Bécs, Lisszabon és Brüsszel után 2007-ben Budapest rendezett Városmissziót, ennek gyümölcseként született az Ars Sacra Fesztivál.

még
0
nap
2020. 09. 12.

Meghívó pénzügyi fórumra

Esemény

A Budapesti Civil Információs Centrum tisztelettel meghívja Önt a 2019-es év végi pénzügyi zárás és éves beszámoló elkészítése, valamint az 1% igénylésével kapcsolatos tájékoztató rendezvényére.

még
0
nap
2020. 09. 11.

CIVIL INFO – NEA 2021

Esemény

A Csongrád-Csanád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ tisztelettel meghívja Önt és a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait és az érdeklődőket a „CIVIL INFO – NEA 2021” című országos tájékoztató rendezvény szegedi előadására

még
0
nap
2020. 09. 09.

Mastercard Pro Bono Program 2020

Pályázat

A Mastercard magyarországi kereskedelmi képviselete az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével 2020-ban is meghirdeti civil szervezetek és társadalmi vállalkozások számára a szakértelmen alapuló pro bono felhívást.

még
0
nap
2020. 09. 07.

Régiók közötti partnerségek a COVID-19 után

Pályázat

Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága pályázatot hirdet A régiók közötti innováció kísérleti projekt keretében partnerségek támogatására a COVID-19 járványra válaszul

még
0
nap
2020. 09. 07.