Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A 15.000 Eurós első díjat idén a Studio 27 - Focused on Soul cseh projekt nyerte, melyben mentális betegségekben maguk is érintett újságírók nyilvánosan foglalkoznak a betegségekhez kapcsolódó megbélyegzéssel, hogy ezáltal előmozdítsák az előítéletek leküzdését.

Az osztrák Welcome to Life projekt nyerte a 10.000 Eurós második díjat. A projekt állami gondozott fiatalokat segít 18. életévüket követően, hogy megkönnyítse felnőtté válásukat. 

Az 5.000 Eurós harmadik díjat a cseh Na ovoce projekt vehette át: egy digitális térkép, melyben a biodiverzitás fenntartásáért szabadban élő gyümölcsfákat lehet regisztrálni, ezáltal segítve elfelejtett gyümölcsfajták újraélesztését, népszerűsítését.

További 12 projekt nyert 2.000 Eurós díjat Ausztriából, Magyarországról és Szlovákiából. Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

A magyar 2.000 Eurós díjat a Budapest100, az Eleven Emlékmű - az én történelmem, a Mikor van a tetteknek ideje, ha nem ilyenkor?! és a SUHANJ! Fitness - erőt adunk nyerték el, külön gratulálunk nekik!

Az összes díjazottról szóló összefoglaló további inspirációt kínál!

Az aktív fővédnökséget Magyarországon 2017-ben Junghaus Tímea, művészettörténész és kortárs művészeti kurátor vállalta. Május 1-én fővédnökként az Eleven Emlékmű – az én történelmem projekt támogatását választotta.